A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Végrehajtás indulhat a Bankszövetség ellen

Kovács Levente, bankszövetség, főtitkár
Vágólapra másolva!
A Bankszövetség részletekben fizeti ki azt a négymilliárd forintos büntetést, amit a versenyhivatal adatkartellezés miatt rótt ki rá. A Bankszövetség reméli, hogy a bíróság felfüggeszti a büntetést. A bírság sokszorosan felülmúlja a szövetség büdzséjét, ha nem tudják kifizetni, a versenyhivatal végrehajtást indíthat, és a pénzt a szövetség tagjainak kell kifizetniük.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Bankszövetségnek, hogy részletekben fizesse ki a négymilliárd forintos büntetést, amiből eddig kétszer kétszázmillió forintot teljesített, mondta Kovács Levente, a szervezet főtitkára a Magyar Időknek. Megjegyezte, hogy

a kiszabott bírság mértéke sokszorosan felülmúlja a szövetség teljes éves gazdálkodási tételeit,

tagbevételeit, így ezzel felélik utolsó tartalékaikat.

Ha a Bankszövetség nem tudja kifizetni a bírságot, a GVH végrehajtási eljárást indít, amelyet az adóhatóság foganatosít,

így a mögöttes felelősként megnevezett bankoknak kell helytállniuk.

Fellebbeztek

A szövetség arra vár, hogy a bíróság felfüggessze a fizetési kötelezettséget abban az ügyben, amelyben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négymilliárd forintot meghaladó büntetést rótt ki januárban a szervezetre a Bank­Adat iparági átfogó adatbázis miatt.

Kötelező jelleggel

A Bankszövetség a honlapján nyilvánosságra hozta a BankAdat adatstruktúráját, ebből nyilvánvalóvá vált, hogy abban árazási, illetve ügyféladatok nincsenek, vagyis a GVH ilyen irányultságú érvelése alaptalan – mondta Kovács Levente. "Bízom benne, hogy a pert követően, akár kötelező jelleggel – jogszabályi előírásra – működik majd hasonló adatbázis" - mondta Kovács Levente.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!