Tricepszre gyúrt a Fornetti

Sebastian Gooding, a Fornetti új ügyvezető igazgatója
Sebastian Gooding, a Fornetti új ügyvezető igazgatója
Vágólapra másolva!
Féléves fejlesztési programot zárt le a Fornetti Csoport. A 600 millió forint első ütemében Kiskunfélegyházán építettek új bútorgyártó üzemet, majd a romániai pékáru gyártóüzem termelőkapacitásait fejlesztették, végül a vállalat csoportszinten 38 új jármű üzembe állításával modernizálta szállítókapacitásait. Eközben mintegy 200 fővel bővítette munkatársainak létszámát, ezek zömmel magyarországi munkahelyek, és a béreket is megemelték.
Vágólapra másolva!

Sikeresen zárta a napokban a Fornetti Csoport a tavaly ősszel elindított 600 millió forint értékű fejlesztési programját, amelynek célja a termelőkapacitások bővítése, illetve az ügyféligények minél teljesebb kielégítése és a logisztikai üzletág fejlesztése volt. Sebastian Gooding, a Fornetti Csoport ügyvezető igazgatója elengedhetetlennek tartja a folyamatos fejlesztést ahhoz, hogy a Fornetti Csoport Európa egyik vezető élelmiszeripari vállalatává váljon.

2015 eredményei Forrás: Sebes Miklós - Origo

A 2015 őszén Kiskunfélegyházán kialakított új bútorüzem a belső elemzések szerint minimum 20-30 százalékkal növelheti az üzletek forgalmát:

a vállalat az eddigi 2 helyett immár hetente 5 értékesítési pontot is el tud látni

új bútorokkal és egyéb felszereléssel. A létszám kétszerezésével 40 tervező, asztalos, villanyszerelő, valamint fémmegmunkálásban jártas szakember dolgozik az új gyáregységben.

A fejlesztési program második elemeként a romániai Temesváron lévő üzem termelői és csomagolókapacitásait bővítette a vállalat: a romániai üzemben a gyártósorok egyes elemeit lecserélve havonta több mint 600 tonnával termelnek többet, és automatizált csomagolástechnikai megoldásokat is telepítettek.

Sebastian Gooding, a Fornetti ügyvezető igazgatója Fotó: Marton Szilvia - Origo

A 600 millió forintos modernizációs program harmadik elemeként a Fornetti Csoport logisztikai üzletágát korszerűsítette gépjárműparkjának fejlesztésével. „A 38 darab új jármű üzembe állításával fejleszteni tudtuk hazai és külföldi partnereink kiszolgálását, áruellátását” – mondta Vidács Gyula operatív ügyvezető. Így a teljes vállalatcsoport hetente közel 7000 sütési pontot lát el pékáruval.

A cégcsoport 10 százalékos forgalmi növekedést realizált az elmúlt kilenc hónapban. „A Fornetti nagyra értékeli munkatársai munkáját, a közös sikerért tett erőfeszítéseit. A megnövekedett eladásainknak köszönhetően lehetőségünk nyílt a fejlesztési programot egy negyedik elemmel, a bérfejlesztéssel kiegészítenünk, amely

– emelte ki Sebastian Gooding a fejlesztési program egyik különleges elemét.

Az ügyvezető utalt arra is, hogy

céljuk a piacelsőség Európában.

„A nemzetközi minőségi és élelmiszerbiztonsági sztenderdeket a vállalatcsoport mindkét magyar és a romániai üzeme magasan teljesíti. A legfontosabb feladatunk, hogy megtartsuk ezeket a mutatókat, így bővítsük a vállalatot és biztosítsuk, hogy Európa egyre több országába eljussanak a Fornetti-termékek” – utalt Sebastian Gooding a megindult németországi terjeszkedésre és az új nemzetközi piacokat érintő jövőbeni tervekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!