Törvénymódosítással biztosítaná a kormány a védőnői béremelést

Vágólapra másolva!
Januárig visszamenőleg megkaphatják a védőnők a részükre biztosított béremelés teljes összegét – értesült a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A lap információi szerint a kormány kötelezné az önkormányzatokat, hogy a védőnői tevékenység finanszírozására jutó 30-35 ezer forintos pluszforrásnak ne csak 12 százalékát juttassák az érintetteknek, vagyis a jövőben jogszabály kötelezné a munkáltatókat arra, hogy

a központi költségvetésből utalt kétmilliárd forintot teljes egészében erre fordítsák.

A Magyar Idők azt írta: az előterjesztés elfogadása esetén a védőnői szolgálatok szeptembertől kötelesek lesznek teljesítményük idén júliushoz viszonyított többletfinanszírozását a védőnők fizetésére fordítani. Emellett a védőnői szolgáltatónak a január 1-je és augusztus 31-e közötti időszakra visszamenőleg augusztusban kapott összeget a védőnőknek egyszeri kiegészítő díjazásként kellene kifizetnie.

A Magyar Idők azt is írja, hogy a védőnői tevékenység finanszírozására jutó fejenkénti 30-35 ezer forintos pluszforrás megérkezett ugyan az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral szerződött munkáltatókhoz, de ennek csak a 12 százalékát kötelesek a munkáltatók odaadni a dolgozóknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!