Milliárdos felvásárlás a régió sporcikkpiacán

kockázati tőke befektetés felvásárlás
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-portfolio-investor-businessman-briefcase-image64744758
Vágólapra másolva!
Az Enterprise Investors által kezelt Polish Enterprise Fund VII magántőke-befektetési alap a Mercator Csoporttal aláírt megállapodása értelmében megvásárolja az ex-jugoszláv térség vezető sportcikk-kiskereskedelmi vállalata, az Intersport ISI részvényeinek 100 százalékát.  A lengyel magántőke-társaság egyik alapja szállt be korábban a Netisk.hu-ba is.
Vágólapra másolva!

A tranzakció értéke 34,5 millió euró (11 milliárd forintot közelítő összeg). Az illetékes szabályozó hatóságok engedélye még szükséges az ügylet lezárásához.

Az Intersport International Corporation (IIC) a világ vezető sportcikk-kiskeresedelmi csoportja, az „Intersport" és a „The Athlete's Foot" franchise jogtulajdonosa. Hatvanöt országban rendelkezik kiskereskedelmi egységekkel, éves árbevétele eléri a 11,3 milliárd eurót.

A magántőke-társaság 34,5 millió eurót (tízmilliárd forint fölötti összeget) fizet a 100 százalékos részesedésért Forrás: Andreyuu | Dreamstime.com

1999-ben a társaság kizárólagos franchise-szerződést írt alá a Mercator Csoporttal, Szlovénia legnagyobb FMCG kiskereskedelmi vállalatával. Ennek nyomán jött létre a Mercator Csoport teljes tulajdonú leányvállalataként az Intersport ISI. A cég az ügyletről kiadott közlemény szerint piacvezető az ex-jugoszláv régióban a sporteszközök és -ruházat értékesítésében.

Intersport ISI

A cég közel 110 üzletből álló hálózatot üzemeltet, és mintegy 900 főt foglalkoztat Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró területén. A vállalat árbevétele tavaly elérte a 81 millió eurót.

Az Enterprise Investors Kelet-Közép-Európa legnagyobb magántőke-társaságainak egyike. Az 1990 óta aktív cég nyolc alapot indított útjára, összesen 2 milliárd euró feletti tőkével. Ezek az alapok 1,7 milliárd eurót fektettek különféle iparágak 137 vállalatába, és 114 cégből vonultak ki, összesen 2,5 milliárd euró bruttó bevétellel.

A magántőke-társaság Magyarországon egyebek mellett a Netrisk.hu többségi részesedését szerezte meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről