Húszszálasak lesznek a cigarettacsomagok

Vágólapra másolva!
Május végén már mindenhol csak húszszálas cigarettacsomagokat árulhatnak a dohányboltok az eddigi 19 szálas csomagolás helyett. A változtatást az uniós dohányirányelv rendelkezései írják elő. A NAV közli majd az árakat, de a dohány továbbra sem lesz hatósági áras.
Vágólapra másolva!

Hamarosan húsz szálból álló cigarettacsomagok váltják fel a trafikokban az eddigi 19 szálas dobozokat, az árak alakulásáról a gyártók döntenek - írja a Magyar Idők. A 19 szálas csomagok gyártása 2016. december 31-én véget ért, ezeket május 20-ig árulhatják a dohányboltok.

Május 20-ig árulhatják a dohányboltok a 19 szálas dobozokat Fotó: Mudra László - Origo

Orosz Zoltán, a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének elnöke a lapnak elmondta:

az uniós dohányirányelv rendelkezései előírják, hogy a cigarettásdobozok húsz szálat tartalmazzanak.

Az év eleje óta a piacra dobott dohányáruk csomagolásán lévő hatósági jelzés már nem tünteti fel az árat. Az új szabályok szerint hetente kétszer, csütörtökön és hétfőn változtathatnak áraikon a dohánygyárak.

Egyesek szerint a cigarettaszálak számának emelkedésével a csomagok ára is nőhet, mások szerint viszont az új árazási rendszer módot adhat a piaci árversenyre.

A termékek aktuális áráról a fogyasztó a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján tájékozódhat. A változásokat a NAV szerda és péntek délután adja közre az interneten. Az árak alakulását a NAV nem befolyásolhatja, arról a gyártók döntenek, hatósági árról tehát nincs szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről