A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Van, ahol lyuk, máshol 90 négyzetméter jut 200 ezerért

konyha nappali amerikai konyhás nappali lakás ház
47256424 - living room in luxury home with view of kitchen, entryfoyer, front door, stairs, and loft area
Vágólapra másolva!
Havi 200 ezer forintért a világ egyik városában egy többszobás lakást, a másikban viszont csak egy félszobát tudnánk bérelni. Az amerikai albérlet-közvetítő portál, a rentcafe.com, a japán MORI Intézet a világ legvonzóbb nagyvárosairól készített listáját az Otthon Centrum kiegészítette mindezt saját, hazai adataival.
Vágólapra másolva!

A kutatásban a gazdasági teljesítmény, a kutatás-fejlesztés, a kulturális élet, a közlekedés fejlettsége és az élhetőségi mutatók alapján összesen 30 nagyvárost értékeltek, ezek között 15 európai szerepelt, Közép-Európából egyedül Bécs. Ehhez csapta hozzá 31. városként az Otthon Centrum Budapestet.

Ennyi pénzért egy 20 négyzetméter alatti szobát lehet csak kapni Stockholmban, Genfben, Bostonban, Párizsban, Hong Kongban, San Franciscóban, Zürichben.

A legkisebb, amolyan lyuk-jellegű szobát Londonban és Manhattanben adják ennyiért - mindössze 14, illetve 13 négyzetmétereset.

Illusztráció 123RF

Az ismertebb európai fővárosok, Bécs, Brüsszel vagy Amszterdam a középmezőnybe tartoznak, de ez sem jelent dőzsölést, Amszerdamban ennyi pénzért csak egy 29 négyzetméteres garzon jár, Bécsben és Frankfurtban pedig 47-48 nézgyzetméteres lakás.

A hat legolcsóbb város a listán Szöul, Peking, Berlin, Budapest, Sanghaj és Isztambul, ezek mind 60 négyzetméteresnél nagyobb lakásokat jelentenek 200 ezer forintért.

Forrás: rentcafe.com

Budapesten 74 négyzetméteres, többszobás lakáshoz is hozzá lehet jutni – mondta Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője. A török nagyvárosban pedig akár 88 négyzetméteren is el lehet lébecolni havi 200 ezerért

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!