Az ünnepi szezonnak köszönhetően a Marennes-i farm naponta 1-2 tonna osztrigát szállít, ezek citrommal, mogyoróval, édes borral, gyömbérrel vagy málnával vannak ízesítve.
A francia vásárlók azonban még nem kaptak rá a különleges ízekre
– az osztrigák 60 százaléka külföldre megy, például Kínába, Dubajba, Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba.
Ázsiában nagy a kereslet, az exkluzív éttermek és nagykereskedők sokkal magasabb árat fizetnek az osztrigákért"
– mondta Dubault a Bloombergnek adott interjújában. Egy tucat osztriga 15 euróba, az az 5 ezer forintba kerül, és Dubault szerint jövőre kétszeres annyit tud majd értékesíteni,mint idén.
Ahhoz, hogy az osztrigák elérjék különleges aromájukat, két, vagy akár tizenkét órán át is áztatni kell őket.
Dubault ízesített osztrigáira az áprilisi brüsszeli tenger gyümölcsei vásáron figyeltek fel az ázsiai országok. Ugyanakkor a szomszédos farmokról is vásárolni kell osztrigát, mivel a sajátja az átlaghoz képest kisebb méretű – Dubault farmja mindössze két hektár, míg az átlag francia farmeroké öt hektár.
Franciaországban hét osztriga termelő régió van, ahol több fajta kagylót termesztenek, méretük, formájuk és ízük változik a környezetnek, a talajnak és a víznek megfelelően.