Már bárki vehet magának páros robotkart

Robot kar
Vágólapra másolva!
A 3D nyomtatásnak köszönhetően nem csak hasznos és szép dolgok készülnek, hanem olykor bizarr vagy veszélyes tárgyak is. Egyelőre nehéz megmondani, hogy a Youbionic dupla keze melyik kategóriába esik, de bárki megvásárolhatja, sőt, akár ki is nyomtathatja azt.
Vágólapra másolva!

A 3D nyomtatás fejlődésével egyre több területen születnek korábban elképzelhetetlen megoldások. A szórakoztató- és játékipar, a fegyverkészítők, az egészségügy, sőt még a ruházati cégek is használják a technológiát.

Most egy 2014-ben alapított startup, a Yuobionic dobott a piacra egy érdekes terméket.

A 3D nyomtatott duplakézfejű protézis már megrendelhető.

A protézis az ujjakon elhelyezett szenzorokkal mozgatható, és gyakorlatilag megkétszerezhető vele a kézfejek/ujjak száma.

Hogy pontosan mire is lehet használni a dupla kezet praktikusan, az egyelőre nem ismert, a szűkös felhasználási lehetőségek minden bizonnyal bővülnek, ha a fogyasztók kezébe kerül az eszköz – írja a CNBC.

Kissé ormótlan, kissé nehézkes, de előremutató technológia Forrás: Youbionic

A Youbionic 2014-ben mutatkozott be az egykezes bionikus kézzel, de a kétkezes verzió is megrendelhető. Ha valakinek van otthon 3D nyomtatója, akkor nem kell a kart megvenni,

elég a nyomtatáshoz szükséges fájlokat letölteni, ennek ára 244 dollár (62 ezer forint).

Ha valaki azonban a már kinyomtatott eszközt kéri, annak közel tízszer annyit kell fizetni, ugyanis

a dupla robotkar 2200 dollárba (57 ezer forintba) kerül.

Természetesen a technológia fejlődésével a szenzorok várhatóan egyre precízebb kézmozgást tesznek majd lehetővé, de egyelőre inkább tűnik bizarr játéknak a dupla kéz, mint hasznos eszköznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!