Az ENSZ-szel együttműködő, klímavédelemmel és fenntarthatósággal foglalkozó szakmai tömörülések és alapítványok is rábólintottak a McDonalds's zöldülési tervére. A vállalat a 2015 és 2030 közötti időszakban, 36 százalékkal kívánja megvágni az éttermei és az irodai helységeinek károsanyag-kibocsátását – számol be arról a CNBC.
A vállalatnál azt közölték, nemcsak saját magukra nézve határoztak meg komoly célokat, hanem elvárják, hogy franchise partnereik és beszállítóik is együttműködjenek velük azok elérésben. Ezért az ételek készítésére és csomagolására vetített, összesített emissziós mutatókon is javítani kívánnak 2030-ra,
mégpedig tonnánként 31 százalékkal a 2015-ös értékekhez képest.
Ehhez kell a partnerek együttműködése is.
A vállalat elnöke azt mondta, vállalásukkal mintegy 150 millió tonna üvegházhatású gáz kibocsátásától kímélik meg a bolygó légkörét.
Egyformán támaszkodunk a megújuló energiákra, a hatékonyság növelésére, a felelős termék-előállításra, valamint az újrahasznosítás arányának növelésére a célok elérése érdekében"
– tette hozzá Steve Easterbrook.
A vállalat karbon-lábnyoma a húspogácsák elkészítéséhez kötődik, kapcsolódva az éttermek energiafelhasználásához, a csomagoláshoz és a keletkező hulladékhoz.
Ezeken a területeken keletkezik a vállalat globális emissziójának 64 százaléka.
A cég azt jelezte, energiahatékonyság szempontjából kedvezőbb berendezésekre cserélik konyhai eszközeiket, a világítást, és törekszenek a hulladék nagyobb arányú újrahasznosítására is. Mindezek mellett, támogatják beszállítóiknál azt, hogy a gazdálkodásoknál minél nagyobb arányban használjanak fenntartható mezőgazdasági termelési eljárásokat.