A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Az Apple a világ egyik legnagyobb videojáték-gyártója

google apple
Mobile devices can make people vulnerable to online piracy through privacy settings, Bydgoszcz, Poland, on August 7, 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az App Store-nak, azaz az Apple online áruházának köszönhetően, a vállalat a legnagyobb videojáték-gyártók között szerepel, pedig saját játékokat nem is készítenek. Az App Store-ban több ezer alkalmazás található, a bevétel 82 százaléka mégis a játékokból érkezik.
Vágólapra másolva!

A videojátékok jelenleg a médián belül a legnagyobb bevételt termelő szegmens. Idén már 130 milliárd dolláros üzletágról beszélhetünk és az utóbbi tíz évben mindig két számjegyű növekedést tudott elérni az ipar. Az App Store listájan, amely a legnépszerűbb alkalmazásokat rangsorolja letöltések alapján, a fele játék.

Az emberek, akik a telefonjukon játszanak nem tekintik magukat „gamereknek”, a tanulmányok mégis azt mutatják, hogy a mobilos videojáték-piac hamarosan megelőzheti a hagyományosat. Az App Annie vállalat szerint, amely a különböző applikációkat figyeli, a mobilos játékokra 2,3-szor többet költöttek a felhasználók, mint a számítógépesekre és 3,6-szor többet, mint a konzolon (Play Station, XBox, Nintendo) futó játékokra.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Ha az Apple egy videojáték-kiadó lenne, akkor az olyan óriásokkal is képes lenne felvenni a versenyt, mint a Sony, a Microsoft és a Tencent.

Az Apple piaci értéke alulról súrolja az ezer milliárd dolláros álomhatárt és a héten már túllépte a 940 milliárd dolláros értéket. Az Apple 2017-ben 60 milliárd dolláros bevételre tett szert a különböző alkalmazásokból. Ez úgy lehet, hogy a készítők 30 százalékot fizetnek az Apple-nek, azért, hogy alkalmazásaik szerepelhessenek az App Store-ban.

A videojátékokból származó bevétel a Newzoo listája alapján, zárójelben az éves bevétel növekedése:

  1. Tencent: 18,12 milliárd dollár (51 százalék)
  2. Sony: 10,54 milliárd dollár (35 százalék)
  3. Apple: 8 milliárd dollár (20 százalék)
  4. Microsoft: 7 milliárd dollár (9 százalék)
  5. Activision Blizzard: 6,51 milliárd dollár (4 százalék)
  6. NetEase: 5,57 milliárd dollár (33 százalék)
  7. Google: 5,34 milliárd dollár (35 százalék)
  8. EA: 5 milliárd dollár (10 százalék)
  9. Nintendo: 3,62 milliárd dollár (98 százalék)
  10. Bandai Namco: 2,42 milliárd dollár (22 százalék)
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!