A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az EKB csökkenti, majd kivezeti gazdaságélénkítő kötvényvásárlásait

Európai központi bank
The European Central Bank (ECB) is pictured prior to the press conference following the meeting of the Governing Council in Frankfurt/Main, on January 19, 2017. / AFP PHOTO / Daniel ROLAND
Vágólapra másolva!
Az Európai Központi Bank (EKB) a jövő évtől megszünteti gazdaságélénkítő eszközvásárlási programját - döntött a bank kormányzótanácsa.
Vágólapra másolva!

Az EKB honlapjára felkerült közlemény szerint a testület megerősítette, hogy szándékában áll a nettó eszközvásárlásokat 30 milliárd eurós havi ütemben 2018 szeptember végéig folytatni.

Az idei utolsó negyedévben az eszközvásárlások havi összegét azonban 15 milliárd euróra csökkentik és a programot az idei év utolsó napján kivezetik.

A kormányzótanács arról is döntött, hogy változatlanul hagyja az irányadó refinanszírozási műveletek 0,00 százalékos kamatlábát, valamint az aktív oldali és a betéti rendelkezésre állás kamatlábának 0,25 százalékos, illetve mínusz 0,40 százalékos szintjét.

Forrás: AFP/Daniel Roland

Az euró nem reagált az EKB döntéseire, árfolyama a közlemény ismertetése előtt és után is egyaránt 1,1827 dolláron állt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!