Országosan 168 helyi közösségépítő programba szállt be a Tesco

Tesco
Tesco shopping centre is seen in Gdynia, Poland on 30 January 2018 President Andrzej Duda signed into law the shopping ban in Poland on Sundays. New law backed by labor unions and the Catholic church, force retail businesses to close for two Sundays a month, from March 2018 and for all Sundays but a few exceptions in 2020. (Photo by Michal Fludra/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Lezárult a Tesco helyi civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit támogató „Ön választ, mi segítünk" programja. Az áruházlánc a szervezetekre érkezett szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forinttal díjazza a pályázókat. A győztes projektekről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésre. Az áruházlánc vásárlói országszerte összesen közel 3 millió zsetont dobtak be a résztvevő szervezetek neve mellé.
Vágólapra másolva!

A Tesco már negyedik alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk" programjában kisebb helyi szervezetek nyerhetnek egyenként 400, 200, illetve 100 000 forintos támogatást közösségépítő, környezetszépítő, illetve fejlesztő, felzárkóztató projektjeik megvalósításához. A program áruházi szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 168 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat. Az egy hónapos szavazási időszak alatt a vásárlók országszerte összesen

közel 3 millió zsetont dobtak be, melyeknek köszönhetően a Tesco összesen 40 millió forinttal támogatja

a kezdeményezések megvalósulását.

A szervezetek idén is változatos témájú, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért,

országszerte a legtöbb szavazatot a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány gyűjtötte, összesen 199 650 darabot.

A Tesco már negyedszer hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk" programját Forrás: AFP/NurPhoto/Michal Fludra

A Tesco támogatásának, valamint a vásárlók szavazatainak köszönhetően sok település kaphat például felújított közösségi-, illetve játszóteret, hátrányos helyzetű gyermekek számára szerveznek majd országszerte felzárkóztató és szórakoztató programokat, a fiatalok többek között megtanulhatják, hogy bánjanak felelősen az állatokkal, illetve számos egészség és sportprogram gondoskodik az érintett települések lakóinak testi-lelki jólétéről.

Az „Ön választ, mi segítünk" programra ezúttal is több száz civil szervezet pályázott, melyek közül az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők választották ki a továbbjutókat, majd a vásárlók szavazták meg a nyerteseket. A Tesco vásárlói május 7. és június 4. között voksolhattak a számukra legszimpatikusabb szervezet programjára.

Országosan a budapesti Aréna Plaza áruházban dobták be a legtöbb zsetont, de a Szeged Rókusi körút Extra áruház és a győri Herman Ottó utcai szupermarket vásárlói

is aktívan támogatták a közösségépítő kezdeményezéseket.

A nyertes szervezetek listája a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon található.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről