Vidéken keresnek szakmunkásokat a cégek

építkezés építőmunkások munkások clipboard blueprint builders hardhats people person manual workers teamwork colleagues professionals appointment young meeting happy city town urban latin hispanic outdoors contractors team real estate development modern c
38662963 - business, building, teamwork and people concept - group of smiling builders in hardhats with clipboard and blueprint outdoors
Vágólapra másolva!
Zsabka Zsolt, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ipari tagozatának elnökjelöltje szerint gyakorlati képzőhelyeken, gyakorlatközpontú oktatással lehetne enyhíteni a fővárosi építőipari munkaerőhiányon. Ugyanis a munkaerőhiány egyik oka a megfelelően képzett szakemberek hiánya.
Vágólapra másolva!

A szakember szerint 2018-ban 150-200 milliárd forint különbség volt a beruházói kereslet és a rendelkezésre álló kivitelezői kapacitás között. Ennek csökkentésén kell dolgozni a következőkben.

A BKIK üzemközi, gyakorlati képzőhelyek kialakításán fáradozik, ahol az egyszerűbb szakmunkákra gyorsan ki lehetne képezni a munkásokat.

Emellett neki kell állni a részszakmák betanításának, ami nem csak a szakemberhiányt segítené, hanem hosszútávon biztosítaná a munkavállalók további fejlődését.

Az építőipar kapacitáshiányára a képzés, a szálláshelyek bővítése és a bérfeszültség rendezése a megoldás Forrás: Origo

A folyamatot segíti, hogy a magyar építőipar mobilitása növekszik, a vidéki vállalkozások Budapesten próbálnak szerencsét.

Ehhez a robbanáshoz azonban olyan problémák társulnak, mint a kevés szálláshely, vagy a bérszintek feszültsége.

Az építőipar fontos ágazata hazánk gazdaságának, az iparág az egy évvel korábbihoz képest 15,1 százalékkal, a tavalyi első öt hónaphoz képest 17 százalékkal, nemzetközi viszonylatban pedig a 2010-es átlaghoz képest 27,7 százalékkal növelte termelését.

A teljes cikk a Magyaridők.hu oldalán olvasható el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről