Attól függően, hogy miképpen készítik el,
az új változat sokkal lédúsabb és vörösebb a közepén,
mint a korábbi verzió. Az újfajta eljárással készült hamburger sokkal közelebb áll az igazi marhahúshoz, mint elődje.
Ez inkább az igazi hús kedvelőinek készült, és nem a vegetáriánusoknak"
– nyilatkozta Mary Sue Milliken, a Las Vegas-i Border Grill szakácsa. A csökkentett húsfogyasztás ráadásul jótékony hatással van a környezetre, mivel a szarvasmarhatartás rendkívül sok szén-dioxidot termel.
Cégünk küldetése, hogy kiiktassa a háziállatok húsát az élelmiszerrendszerből, ehhez pedig arra van szükség, hogy olyan növényi alapú húst készítsünk, amit az emberek a marhahús alternatívájaként fogyaszthatanak – foglalta össze David Lipman, az Impossible Foods tudományos vezetője.
A 2011-ben alapított
amerikai cég közel 5 ezer helyre szállít termékéből az USA-ban,
de ott vannak már Hongkongban és Nagy-Britanniában is.
A startup következő célja, hogy a terméket elég olcsóvá tegyék ahhoz, hogy bárki megengedhesse magának.