A vállalat a megváltozott vásárlói igényeket is szem előtt tartva fejlesztette új Pikok Pure termékcsaládját.
A kizárólag természetes összetevőkből, adalékanyagtól és színezéktől mentes termékek, mint ahogy az elnevezésük is mutatja – „pure” szó jelentése „tiszta” –, a tudatos választás jegyében készültek: húsból, tartósítószer és ízfokozó nélkül, csupán só és fűszerek felhasználásával.
A termékcsaládban helyet kaptak a cukor-, glutén- és egyéb allergéntől mentes termékek is.
Az összesen tizenkét termékből álló Pikok Pure termékcsalád egyedülálló a húskészítmények között. A sonkafélék, a párizsik és virslik, valamint a szalámik és kolbászok megfelelő mennyiségben és minőségben fogyasztva kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban, hiszen nagyon fontos teljes értékű fehérjeforrások.
Az új termékpalettán megtalálható sonkafélék mérsékelt energia- és zsírtartalommal rendelkeznek. A magas fehérjetartalmukon túl további előnyük, hogy hústartalmuk rendkívül magas (94 százalék), tartósítószert és ízfokozót sem tartalmaznak, csak természetes összetevőkből állnak. A párizsik és virslik fehérjetartalma 14-16 százalék között mozog, nem tartalmaznak tartósítószert, ízfokozót, valamint adalékanyagokat sem. A szalámik és kolbászok hagyományos füstöléssel és hosszú ideig tartó szárításos eljárással készülnek.
A minőséggarancia vállalatunknál elsődleges. Ennek szellemében születtek a Pikok Pure termékcsalád húskészítményei, amelyek az egészséges és tudatos táplálkozás alappillérei lehetnek a magyar háztartások számára
– mondta el Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.