A Burger King most jelentette be, hogy St. Louis város 59 éttermében kipróbálja a Whoppert az Impossible Foods növényi húspogácsájával, és ha bejön az újítás, akkor ezt kiterjeszti az összes amerikai éttermére.
Így, aki minden nap hamburgert akar enni, de nem szeretne mindig marhahúst fogyasztani, annak ez egy remek lehetőség"
– nyilatkozta Chris Finazzo, a Burger King Észak-Amerika elnöke.
Az új, tisztán növényi alapú burger egy dollárral kerül többe, mint a hagyományos Whopper.
Az Impossible Whopper kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a marhahúsos eredeti Whopper, ugyanakkor kevesebb benne a koleszterin és nem tartalmaz transzzsírt sem.
Ráadásul a növényi alapú húspogácsát úgy tervezték, hogy a hús megjelenésére, textúrájára hasonlítson.
Az Impossible termékeit már közel 6 ezer amerikai étteremben lehet megvásárolni, de a Burger Kinggel most induló partnerség komoly mérföldkő a cég számára.