Összeomlott a több száz éves brit építési vállalkozás

Régi kincseket rejtenek az ódon városfalak
Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia legrégebbi építőipari cége, az "R Durtnell and Sons" megszüntette a tevékenységét, mellyel több mint 100 munkahelyet sodort veszélybe.
Vágólapra másolva!

A céget még 1591-ben alapították, és ugyanazon család 13. generációja vezette. A cég éppen egy 22 millió font értékű projekten dolgozott a Royal Pavilion Estate, azaz a királyi család rezidenciájának egyes épületrészeinek felújításán.

A Kent megyei Brastedben alapított cég I. Erzsébet angol királynő uralkodása idején kezdett működni,

és ácsként kezdték meg a tevékenységüket, így nem építettek téglából vagy kőből, kizárólag csak fából.

A cég építette meg 1593-ban a Poundsbridge-i kastélyt Kent megyében. Az épület még ma is áll, és közel van Brastedhez.

A Brighton Dome Corn Exchange felújítása

A család egészen az 1800-as évekig megmaradt a fából készült építőanyagnál, és csak később szakosodtak egyházakra, magániskolákra, művészeti galériákra és luxusházakra.

Az R Durtnell & Sons adózás előtti vesztesége a 2017-es év végén 679 877 fontra rúgott. A cég úgy nyilatkozott, hogy a változó gazdasági környezet komoly kihívást jelent számukra.

A cég 2018-ban a pénzügyi nehézségei miatt 1,5 millió font pénzügyi támogatást kapott, de ez sem tudta megoldani a problémáit.

A vállalat egyik legnagyobb projektje a Brighton Dome Corn Exchange felújítása volt, amelyet eredetileg több mint 200 évvel ezelőtt építettek. Brighton városi tanácsa úgy nyilatkozott, hogy elkötelezett a projekt iránt, amely magában foglalja egy színház felújítását is. Később azonban visszavonták a megbízást.

A 2008-as válság óta több mint 7000 brit építőipari cég ment csődbe.

Forrás: BBC.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!