A déli félteke nem igazán ismert halikra-farmokról, nekik pedig nem volt komoly szakmai tapasztalatuk a kaviárkészítés rejtelmeiről, így benne volt a pakliban, hogy a vállalkozás rossz minőségű kaviárral, illetve teljes kudarccal zárul - ecsetelte a Rova Caviar alapítóinak kezdeti nehézségeit egyikük, a cég elnök-vezérigazgatója. A félelmek végül nem igazolódtak be, és a márkanév alatt,
a vállalkozás mostanra évente 300 tonna kaviárt állít elő, hat különböző fajta halikra felhasználásával.
A cégnél különösen büszkék arra, hogy amit 2013-ban elindítottak, az nem csak Madagaszkáron, de egész Afrikában egyedülálló.
A vállalkozás - szezontól függően - 250-300 helyinek ad munkát, elsősorban a tokhalak élőhelyéül szolgáló vízi farmokon, az előállított termékeket pedig 2017-es debütálásuk óta állandóan keresik a helyi éttermek. Az árut vásárolják a Mauritiuson, a Seychell-szigeteken és Réunionon is.
De az itt megtermelt, a helyiek szerint egybehangzóan jó minőségű kaviárnak a híre eljutott a cégalapítók hazájába, Franciaországba is. Az ottani éttermek akár 780 dollárt (kb. 234 ezer forint) is megadnak egyetlen kilogramm, Madagaszkárról érkező kaviárért.
Ez különösen figyelemre méltó akkor, amikor a piackutató Adroit Market Research szerint, a kaviár globális piaca, évi 7 százalékos növekedéssel, 2025-re eléri az 560 millió dollárt (kb. 170 milliárd forint).