Hétfőtől a postákon is kapható lesz a magyar szuperállampapír

Június 3-tól jegyezhető a Magyar Állampapír Plusz
Vágólapra másolva!
Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. a Magyar Állampapír Plusz nyomdai értékpapír változatát is elérhetővé teszi a Magyar Posta hálózatában hétfőtől, méghozzá változatlan kamatfeltételek mellett.
Vágólapra másolva!

A nyomdai úton előállított Magyar Állampapír Plusszal az állam célja tovább erősíteni a lakossági állampapírok szerepét a megtakarítási termékek piacán, hiszen ezzel a tényleges lakossági megtakarítások még szélesebb körben bevonhatók lesznek.

A nyomdában előállított Magyar Állampapír Plusz (rövid nevén nyomdai MÁP Plusz) 2019. november 4. hétfőtől vásárolható meg a Magyar Posta hálózatában, több mint 2.100 postai szolgáltatóhelyen.

A nyomdai Magyar Állampapír Plusz kamatozása megegyezik az értékpapír számlára vásárolható MÁP Plusz kamatozásával.

Hétfőtől a postákon is kapható lesz a Magyar Állampapír Plusz Forrás: Equilor

A MÁP Plusz, valamint a nyomdai úton előállított és kizárólag a Posta hálózatában kapható Kincstári Takarékjegyek (KTJ I. és KTJ II.), illetve a Kincstárnál vásárolható Babakötvény és Prémium Euró Magyar Állampapír kamatai és értékesítési feltételei nem változnak.

2019. november 4-től csökkennek viszont egyes, a lakosság számára értékesített állampapírok kamatai:

az Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP) kamata 2,5 százalékra mérséklődik, a 3 éves Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) kamatprémiuma 1,0 százalékra, az 5 éves futamidejű papíré pedig 1,4 százalékra csökken. A mérséklést az elmúlt időszakban megvalósult piaci hozamcsökkenés és az állampapírok iránti kedvező kereslet teszi lehetővé, de a csökkent kamatok is kiemelkedő, a piaci hozamoknál lényegesen magasabb megtérülést biztosítanak majd a lakossági befektetőknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről