A földi felleget szerencsére mesterségesen állítják elő, és a célja, hogy a zöldségeket és a gyümölcsöket megvédje a kiszáradástól.
Az élelmiszerüzletekben kitett friss termények egy része (például a zöldbab) hajlamos gyorsan ráncossá, illetve petyhüdtté válni.
Az áru így sokat veszít a vonzerejéből, és gyakran a szemétben végzi.
Egy Contronics nevű cég szerencsére kifejlesztett egy technológiát, amellyel tovább lehet üdén tartani a zöldségeket és a gyümölcsöket. Az eljárást Dry Mistingnek, azaz "Száraz Ködképzésnek" nevezték el.
A rendszer ultrahang felhasználásával tiszta, átszűrt vízből miniatűr aeroszolokat (egyszerű részecskék vagy folyadékcseppek az áramló levegőben) hoz létre.
Amikor ezt az „éteri" ködöt közvetlenül a termények fölé bocsátják, egy hűvös, nedves és egyúttal látványos levegőréteg alakul ki fölöttük.
A zöldségek és gyümölcsök így tovább tudják megőrizni a nedvességtartalmukat, vagyis hosszabb ideig lehet frissen tartani azokat.
A Contronics egyik képviselője azt nyilatkozta, az elmúlt nagyjából másfél évben, mintegy 500 holland üzletbe telepítették megoldásukat.