Megérkezett a magyar szamóca

eper teszt szamóca földieper
Vágólapra másolva!
A hétvégétől mindenhol kapható a magyar szamóca - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítói osztályának elnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Mártonffy Béla azt is elmondta, hogy a szabadföldi szamócát ugyan egy kicsit megcsípte a fagy, de a fóliasátorban vagy üvegházban termesztett gyümölcs kiváló minőségű és az elmúlt két év legjobb termése lehet; nagyon jó szezonra számítanak.
Vágólapra másolva!

Magyarországon három fázisban termesztik a szamócát: kisebb mennyiségben fűtött fóliában, ez már áprilisban a boltokba kerül, a következő a nem fűtött fóliás gyümölcs, és májustól a szabadföldi is kapható lesz.

Forrás: Táfelspicc

A legnagyobb termesztővidékek közé tartozik Pest és Bács-Kiskun megye, valamint Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Somogy megyében is foglalkoznak szamócával.

Magyarországon körülbelül 650-700 hektáron termesztik a gyümölcsöt, és 8-10 ezer tonnát fogyasztanak belőle az emberek.

Magyarországra általában Spanyolországból és Görögországból hoznak szamócát. Ezek azonban keményebbek, s nem annyira érettek, mint a magyar gyümölcs - mondta Mártonffy Béla.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!