Lenullázódhat a Hertz részvénye

A Hertz Autókölcsönző egyik irodája New Yorkban
A Hertz autókölcsönző egyik irodája New Yorkban
Vágólapra másolva!
Miután az elmúlt hetekben óriásit ralizott, hamarosan teljesen lenullázódhat a Hertz részvényének értéke, amivel a legendás autókölcsönző befektetői mindent elbukhatnak – figyelmeztetnek a Morgan Stanley elemzői.
Vágólapra másolva!

Akár nullára is visszaeshet a Hertz részvénye, aminek következtében a híres amerikai autókölcsönző befektetői mindent elbukhatnak – mondták a Morgan Stanley elemzői. A bank ezzel együtt 2 dollárról 0 dollárra csökkentette a Hertz részvényére kiadott alapvető várakozását.

A háttérben elsősorban az áll, hogy a Hertz a járvány alatt csődvédelmet kért.

Az elmúlt hetek azonban igen érdekes fejleményeket hoztak a Hertznél.

A vállalat részvénye ugyanis hatalmas emelkedést produkált, mivel sok befektető úgy kezdett számolni, hogy a gazdaság újranyitásával a Hertz is talpra áll.

Ezen felbuzdulva pedig a Hertz vezetése is meglepte az elemzőket. A cég bejelentette, 500 millió dollárért bocsátana ki friss részvényeket, hogy tőkét szerezzen a piacról – miközben a vállalat csődben volt! Ez a terv azonban befagyott, amikor a múlt héten az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vezetője közölte, aggályaik vannak a részvénykibocsátással kapcsolatban.

Ezt követően pedig a Hertz részvénye is esni kezdett, és a papír kedden már 1,24 dolláron állt – 11,43 százalékos csökkenéssel.

A Hertz részvényének idei teljesítménye Forrás: Investing.com

A Morgan Stanley pedig a hétfői véleményében kiemelte, amellett hogy egyre kérdésesebb az esetleges részvénykibocsátás, a Hertz hamarosan teljesen kifogyhat a készpénzből, vagyis az is aggályos, a vállalat képes lesz-e finanszírozni az alapvető működését 2020 végére.

A banknál egyébként még az optimista forgatókönyv is mindössze 3 dolláros árfolyammal számol, szemben a korábban várt 8 dollárral.

Jelezték azonban, az optimista kimenetel soha nem volt még ennyire bizonytalan a Hertz részvényével kapcsolatban. Hozzátették, jelen állás szerint sokkal valószínűbb, hogy a pesszimistább forgatókönyv valósul majd meg.

Az elemzők hangsúlyozták, bár elképzelhető, hogy a Hertz meg tudja oldani a működésének rövidtávú finanszírozását, de az egyéb kockázatokat is figyelembe véve, nem valószínű, hogy ebből a részvényesek jelentősen profitálhatnának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről