A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Díjat kaptak a több száz milliónyi csempészárut felderítő kutyák

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évben közel 2300 esetben sikerült jogellenes cselekményeket felderíteni a NAV szolgálati kutyáinak köszönhetően – jelentette ki Varga Mihály a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felderítő kutyáinak és kiképzőinek nyújtott elismerések átadóján. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a hivatalnál jelenleg 39 eb teljesít szolgálatot, a felderítő kutyák tavaly több mint 4,5 millió szál cigarettát, 40 millió forint értékű kábítószert és több mint 170 millió forintnyi készpénzt találtak meg.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály a kutyavezető-képző központ munkájáról szólva elmondta, hogy nemzetközileg elismert a magyar szolgálati ebek tudása és kiképzőik alkalmassága, amelyet a felderítési adatok is jól tükröznek.

– tette hozzá a miniszter.

Varga Mihály: Nemzetközileg elismert a magyar szolgálati ebek tudása és kiképzőik alkalmassága Forrás: Pénzügyminisztérium

A NAV Kutyavezető-képző Központja nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően végzi tevékenységét, a magyar kutyás csapatok a nemzetközi versenyeken előkelő helyezéseket érnek el.

A miniszter leszögezte, hogy a szolgálati kutyák szerepe a csalók kiszűrésében megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor az adóhivatal online újításokkal is küzd a visszaélések ellen.

Varga Mihály azt is mondta, hogy az ekáer, az online pénztárgép és az online számla bevezetése csökkenti a tisztességes adózókkal szembeni versenyhátrányt, és hozzájárul a gazdaság fehérítéséhez is. Az elmúlt években bevezetett elektronikus szolgáltatások példaértékűek, és mivel

öt év alatt 1400 milliárd forintot hoztak a költségvetésnek,

más országok számára is másolandó modellé váltak.

Forrás: Pénzügyminisztérium

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a NAV számos, az Európai Unióban is példaértékű szolgáltatást nyújt. Példaként említette, hogy a hivatal már 2017 óta mentesíti a lakosságot a legbonyolultabb adminisztrációs kötelezettségétől,

így idén mintegy öt és félmillió magánszemély személyijövedelemadó-bevallási tervezetét készítette el.

Forrás: Pénzügyminisztérium

Varga Mihály kiemelte, hogy az adóadminisztráció csökkentése folytatódik, a kormány célja az, hogy vállalkozások helyett 2021-ben már az áfabevallásokat is a NAV ajánlja ki az érintetteknek. Az online számlázás kiterjesztésével már jövőre minden ehhez szükséges adat a hivatal rendelkezésére áll.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!