Az amerikai gyorsétteremlánc a jövő húsának nevezte a növényi alapanyagokból, laborban előállított csirkés nuggets-et.
Az étteremlánc kenyérrel és fűszerekkel is kísérletezik, hogy elérjék a megfelelő KFC ízt. Ugyanakkor az előállításhoz állati eredetű alapanyagokat is felhasználnak, vagyis az előállított nuggets-ek nem lennének vegetáriánus termékek.
A KFC már tavaly számos amerikai éttermében bevezette a növényi alapú Beyond Meat csirkehúst, amit idén nyáron további éttermekre terjesztenek ki.
A biológiailag nyomtatott nuggets-ek sokkal környezetkímélőbbek lennének, mint a hagyományosan előállított csirkehús.
A vállalat az American Environmental Science and Technology Journal tanulmánya alapján állítja ezt, amelyben kifejttették a sejtszintű hústermesztés előnyeit.
A 3D-s bionyomtatás kifejlesztése, lassú és nehézkes folyamat, ugyanakkor gyógyászati alkalmazás szempontjából több, igen ígéretes fejlesztés már történt.
A KFC szerint a biológiailag nyomtatott nuggets-ek végső tesztje ősszel lesz Moszkvában. A vállalat arra nem tért ki, hogy a terméket - teszt jelleggel - a vásárlók is megkóstolhatják-e.