Szigorú szabályok mellett nyitnak újra a kínai mozik

China sets box-office record China Chinese box-office sales film poster movie first quarter
--FILE--Chinese filmgoers are pictured at a Wanda Cinema featuring IMAX of Wanda Group in Shanghai, China, 3 March 2018. Box-office sales in China reached 20.2 billion yuan ($3.22 billion) in the first quarter, rising 39.8% from the same time last year. It is the highest-ever quarterly box-office sales ever recorded, breaking a record set by the U.S in the second quarter of 2015, with $3.1 billion. A total 561 million Chinese people went to cinemas during the first quarter, an increase of 36.4% from a year ago.
Vágólapra másolva!
Kínában ismét elkezdték újranyitni a mozikat már második alkalommal a koronavírus-járvány kezdete óta. A szakértők szerint jelenleg kicsi az egészségügyi kockázat, így országszerte újraindulhat a szektor.
Vágólapra másolva!

A mozik újranyitása Kínában szigorú feltételek mellett zajlik. A vetítésekre csak a terem kapacitásának csak a 30 százaléka ülhet be és korlátozva lesz az is, hogy egy moziban hány filmet, hány teremben, és napi hány alkalommal vetíthetnek.

Összességében nagyjából a felére csökken a mozik kínálata.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/Yan daming - Imaginechina/Yan Daming

Emellett a vendégeknek kötelező lesz a maszk viselése, valamint a hőmérsékletüket is ellenőrizni fogják, Aki nem hajlandó maszkot viselni, az nem mehet majd be a mozi területére.

A jegyeket az interneten kell majd előre megvenni, nem lesz lehetőség a helyszíni jegyvásárlásra, vagy a belépők átvételre.

A különböző csoportoknak legalább egy méterre kell ülniük egymástól és a mozikban nem lehet majd ételt, sem pedig italt vásárolni. Ez rendkívül nagy veszteség lesz a moziláncoknak, hiszen a bevételük jelentős részét az étel- és italeladások jelentik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!