A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jelentős változások jönnek az OTP Bank fiókjaiban

OTP, OTP Bank, OTP Bank Nyrt., Országos Takarékpénztár, OTP logó, OTP bankfiók, bankfiók, bank, bank fiók
Vágólapra másolva!
Eddig is ajánlott volt a maszkviselés az OTP Bank fiókjaiban, szeptember 1-jétől azonban elővigyázatosságból kötelező lesz – hívja fel a figyelmet a pénzintézet. A biztonságos banki ügyintézés érdekében már sokan tértek át az elektronikus csatornákra. A bankcsoport működése a járványhelyzet alatt is zökkenőmentes volt.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank ügyfelei és dolgozói egészsége érdekében számos megelőző biztonsági intézkedést vezetett be a koronavírus-járvány megjelenésével. A fiókokban kézfertőtlenítőket helyeztek ki, plexivel választották el az ügyfeleket és az ügyintézőket, gyakoribb takarítást vezettek be, felhívták a figyelmet a távolságtartásra, és maszk viselését ajánlották az ügyféltérben - foglalja össze az azenpenzem.hu.

Szeptember 1-jétől azonban elővigyázatosságból a maszk viselése kötelező lesz a bankfiókokban, ahogy ez az üzletekben és a környező országokban is megszokott

– hívja fel a figyelmet a bank. A bank azt kéri az ügyfelektől, hogy foglaljanak időpontot, így csökkentve a fiókban töltött időt.

A pénzintézet hangsúlyozza:

mindent megtesz továbbra is azért, hogy biztonságosan tudjon szolgáltatni.

Ahogy korábban, úgy jelenleg is elsősorban az online csatornákat ajánlják az ügyfeleknek a banki ügyintézésre.

A koronavírus-járvány kitörése óta a bank ügyfelei közül egyre többen élnek is a digitális szolgáltatások nyújtotta lehetőségekkel. A kezdeti időszakban a mobilbanki csatornákra történő új regisztrációk heti száma 12 százalékkal nőtt, ami a veszélyhelyzeti időszak után is magasabb szinten maradt. A bejelentkezések számában nagyjából 10 százalékos, az aktív tranzakciók számában csaknem 15 százalékos növekedést tapasztaltak.

A növekedés motorja mindkét esetben a mobilbanki csatorna volt.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

A fiókot látogatók száma a korábbi 75 százalékára csökkent, ami azt jelenti, hogy 25 százalékuk tért át a gyors és biztonságos online banki ügyintézésre az elmúlt hónapokban.

A bank hangsúlyozza, hogy bár remélik, hogy nem jön el a második hullám, de készülnek rá; folyamatosan figyelik az aktuális helyzetet, hogy időben meg tudják hozni a szükséges intézkedéseket. (A legfrissebb intézkedésekről itt tájékozódhat.)

Az OTP Csoport működése a járványhelyzet alatt is zökkenőmentes volt.

Az első fél év adatai is azt mutatják, hogy a járvány ellenére jól teljesít a bank. A teljesítő hitelállományok 8 százalékkal nőttek. A babaváró hitelek iránt továbbra is erős volt az érdeklődés, az első hat havi szerződött összeg elérte a 132 milliárd forintot. A piaci alapú személyi hitelek állománya az egy évvel korábbi időszakénál 19 százalékkal, az előző negyedévinél pedig 5 százalékkal volt nagyobb a második negyedévben.

A lakáshitelek állománya 2020 első felében az előző év hasonló időszakához képest 15 százalékkal nőtt, míg a második negyedévben az első negyedévhez képest 4 százalékkal bővült. A hazai vállalati hitelek állománya pedig az első félévben 16 százalékkal nőtt 2019 első feléhez képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!