A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Különleges hűtőszekrényeket vásárol egy autóipari vállalat vakcinák tárolására

vakcina fejlesztés, vakcina kutatás
Scientist in medical research facility researching for Covid-19 vaccine.
Vágólapra másolva!
A Ford korábban azt jósolta, hogy 5 milliárd dolláros veszteséget kényetelenek majd elkönyvelni a koronavírus-járványon. Ez az összeg végül 1,9 milliárd dollár lett, ami szintén tetemes veszteségnek mondható. A cég mindenképpen szeretné elkerülni, hogy ismét le kelljem állni a gyártással, ezért nem csak vakcinát, hanem az azok tárolására alkalmas extrém hideget biztosító hűtőszekrényt is vásárol.
Vágólapra másolva!

A Reuters értesülései szerint a Ford 12 olyan hűtőszekrényt rendelt, amelyek alkalmasak a koronavírus elleni vakcina tárolására. Elsősorban a Pfizer készítménye miatt van szükség erre, hiszen más készítményekkel szemben, ennek az oltóanyagnak speciális tárolásra van szüksége.

A lap szerint egy darab ilyen hűtőszekrény átlagosan 15 ezer dollárba került, vagyis a Ford összesen 180 ezer dollárt költött ezekre a berendezésekre.

A vállalat közleménye szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy azok, akik szeretnék, beoltathassák magukat, hozzátéve, hogy az oltás nem lesz kötelező a dolgozóknak.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/Scott Olson

Szintén kiderült, hogy a speciális hűtőszekrények az év végére érkeznek meg a Fordhoz, arról viszont nem adtak ki információt, hogy melyik vállalat szállítja le őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!