A Wall Streeten is erős ünnepi szezonra számítanak

tőzsde, Wall Street, USA, New York
A New York-i tőzsde (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Újabb jelentősebb emelkedés jöhet az amerikai részvénypiacon, ahogy megkezdődik az idei karácsonyi szezon. Egy híresen optimista szakértő szerint idén 10 százalékos növekedés várható az év utolsó heteiben.
Vágólapra másolva!

Az év végére az amerikai S&P 500 részvényindex elérheti a 4000 pontos álomhatárt. Ez nagyjából 10 százalékos növekedést jelentene a pénteki záróárhoz képest, és mindösszesen 83 százalékos izmosodás volna a március 23-án elért idei mélyponthoz viszonyítva – mondta a CNBC-nek Jeff Saut, a Capital Wealth Planning elemzője.

A piaci stratéga szerint ugyanis a vállalati eredmények kedvezőbbek lesznek a többség által vártnál, ami komoly felhajtóerőt jelenthet a részvényárfolyamokban is.

Mindazonáltal Saut kiemelte, noha az S&P 500 és a Dow Jones részvényindexek is mindenkori csúcsra futottak, ez a bikapiac történelmi szempontból is különlegesnek számít.

Az S&P500 részvényindex idei alakulása Forrás: Investing.com

A legtöbb egyéni befektető ugyanis továbbra is nagyon fél egy esetleges összeomlástól, így sokan inkább készpénzben tartják a tőkéjüket, és kivárásra játszanak – tette hozzá a stratéga.

Saut szerint az S&P 500 index mostani mozgása, történelmi összevetésben, az 1982 és 2000 közti bikapiacra emlékeztet a leginkább, mely időszak magában foglalta az 1987-es összeomlást is.

Az elemző úgy látja, a geopolitikai kockázatok mellett egyértelműen a koronavírus-járvány jelenti a legnagyobb veszélyt a jelenlegi bikapiacra. Saut azonban hangsúlyozta, noha sokan szkeptikusak, a következő évek még további felívelést hozhatnak az amerikai részvénypiacon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!