A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb délkelet-ázsiai ország hozna létre utazási buborékot

jakarta, indonézia, toronyház
Jakartai égbolt.
Vágólapra másolva!
Indonézia előmozdítaná a délkelet-ázsiai országok közötti utazási folyosó létrehozását 2021 elején. Az ország már júniusban javaslatot tett az utazási folyosó létrehozására, mivel ez nagyban segítené a turizmustól erősen függő ország gazdaságát.
Vágólapra másolva!

A régió legnagyobb gazdaságát is komolyan sújtotta a koronavírus-járvány. Indonéziában jelenleg közel félmillió a regisztrált fertőzöttek száma, ennek ellenére Joko Widodo indonéz elnök úgy gondolja, hogy a régiót újjá kell éleszteni. Ennek kulcsa pedig egészségügyi protokollokt és utazási folyosó létrehozása.

Az utazási buborék vagy turista folyosó lényege, hogy bizonyos országok között zavartalanul, kötelező karantén nélkül folyhat az utazás.

Erre vonatkozóan a fogadó és a küldő ország (vagy országok) között külön megállapodás jön létre. A turistáknak természetesen igazolniuk kell, hogy nem koronavírus-fertőzöttek, tipikusan az utazást megelőzően elvégzett teszttel. Így az idegenforgalmukat megmenteni szándékozó országok turistafolyosók és utazási buborékok létrehozásával kísérleteznek. A témáról tavasszal ebben a cikkében írt az Origo.

Jakarta, Indonézia fővárosa Forrás: Wikimedia/Wikimedia Commons

Az utazási buborékok és turisztikai folyosók létrehozása egyértelmű következménye a Covid-19 járványak, az arra adott válaszként, mivel rengeteg ország fontos bevételi forrása a turizmus. Így a kezdeményezés nem egyedülálló. Szingapúr és Hongkong között november 22-én indul az első repülőjárat, ami után nem kell karanténba vonulni az utazóknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!