A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rekordösszegű bírság sújthatja a kínai e-kereskedelmi óriást

Alibaba acquired NetEase Kaola, said Alibaba Group Holding Ltd  2 billion acquisition Alibaba China Chinese e-commerce finance Kaola NetEase logo
--FILE--Picture of the Alibaba logo outside its headquarter in Hangzhou city, east China's Zhejiang province, 25 July 2019. Alibaba Group Holding Ltd said on Friday it has acquired NetEase Kaola, the cross-border e-commerce platform of NetEase Inc, for $2 billion, 6 September 2019.
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb online kereskedelmi portálja az elmúlt hónapokban a hatóságok célkeresztjébe került.
Vágólapra másolva!

A kínai kormány már közel öt hónapja megkezdte Jack Ma üzleti birodalmának megszorítását, valószínűleg amiatt, hogy az ügyvezető tavaly október végén egy meglehetősen bátor kijelentésében azzal bírálta a kínai hatóságokat, hogy megfojtják a vállalkozásokat. Sőt, a kínai pénzintézetek működését is kritizálta a milliárdos üzletember, akinek érdekeltségei közé tartozik egy fintech-jellegű pénzügyi szolgáltatói platform is.

Most az Alibaba kaphat rekordösszegű büntetést, állítólag a monopólszabályok megsértése miatt.

A csaknem egymilliárd dolláros (300 milliárd forint) bírság meghaladná a valaha kiszabott legnagyobb 975 millió dolláros (292 milliárd forint) büntetést, amit a Qualcomm amerikai chipgyártó még 2015-ben fizetett ki a Kínai Népköztársaságban.

Az Alibaba Group irodaháza Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer - Imaginechina/Stringer

A keleti Hangcsou városban székhellyel rendelkező vállalat szóvivője közölte,

viszont a bírságról felröppenő hírrel kapcsolatban nem nyilatkozott.

Az ország egyik legbefolyásosabb vállalatának megszorongatása a legújabb jele lenne annak, hogy a kínai vezetés készen áll arra, hogy felszámolja az óriásira nőtt technológiai cégek nagyratörő ambícióit az internetszektorban.

A legutoljára napvilágot látott információk szerint Peking egyelőre tagadja, hogy egymilliárd dolláros bírsággal sújtaná az elektronikus kereskedelem kínai óriását. Így az ügy végkimenetele még várat magára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!