A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghökkentő dolgot tett a Zoom alapítója, erre korábban talán senki sem gondolt

Zoom, logó, alkalmazás, telefon
ZOOM Video Communications logo displayed on a phone screen, thumbnails of the application, smartphone and keyboard are seen in this multiple exposure illustration. Zoom is an American communications technology company headquartered in San Jose, California. It provides videotelephony and online chat services through a cloud-based peer-to-peer software platform and is used for teleconferencing, telecommuting, distance education, and social relations. Zoom App and communication became very popular during the Covid-19, Coronavirus pandemic quarantine lockdown and social distancing as people started massively distant video telecommunication. Thessaloniki, Greece April 24, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Összesen több mint 6 milliárd dollárnyi Zoom részvényről mondott le a társaság alapítója és vezérigazgatója, Eric Yuan. A hivatalos dokumentumok szerint Yuan meg nem nevezett kedvezményezetteknek ajándékozta el a papírokat.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év egyik részvénypiaci sztárjának számító Zoom alapítója és vezetője,

Eric Yuan az elmúlt időszakban összesen 18 millió darab Zoom részvényt ajándékozott el, több mint 6 milliárd dollár értékben.

A hivatalos dokumentumokból nem derül ki, pontosan kik kapták az ajándékot – írja a BBC.
Yuan lépése azonban jelentősen érintette a részvénycsomagját, ugyanis a tulajdonában lévő Zoom részvények durván 40 százalékáról mondott le a múlt héten.

Eric Yuan, a Zoom alapítója Forrás: AFP/Getty Images/Kena Betancur

A videókonferenciákban utazó alkalmazást egyébként Yuan 2011-ben indította útjára, majd 2019-ben vitte tőzsdére az amerikai piacon. Tavaly aztán hatalmas felfutást produkált a papír, Yuan személyes vagyona pedig jelenleg 13,7 milliárd dollár.

Miközben a Zoom szóvivője annyit mondott az ügyről, hogy az ajándékozás Yuan „ingatlantervezési gyakorlataihoz" kötődik,

a befektetőkben akár zavart is kelthet a tény, hogy a cég alapítója és vezére a saját részvénycsomagjának több mint harmadától megszabadult

– mondta Edward Montoya, az Oanda kereskedési cég szakértője. Kiemelte, amíg a befektetők nem tudják, pontosan kihez is kerültek a papírok, várhatóan lesz némi nyugtalanság az ügylet körül.

A Zoom részvényárfolyamának változása az elmúlt 12 hónapban Forrás: Investing.com

Ezzel együtt a Zoom vezetése, és Yuan személyesen, tartósan optimista a vállalat jövőjével kapcsolatban. A cégnél úgy számolnak, a jövőben is komoly kereslet lesz a platformjuk iránt, mivel a távmunka várhatóan a koronavírus-járvány elmúltával is tartósan velünk marad.

A társaság saját előrejelzése szerint az eladásaik idén több mint 40 százalékkal nőhetnek, meghaladva a 3,7 milliárd dollárt.

Kiemelték azonban, azzal nem számolnak, hogy a tavalyihoz hasonló ütemben tud majd bővülni a cég.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!