Több mint egymillió dollár értékű dogecoint oszt szét egy cég

dogecoin
Dogecoin, virtual money.
Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai kriptovaluta-tőzsdének számító Coinbase 1,2 millió dollár értékben oszt ki dogecoint a felhasználói között. A vállalat így szeretné felélénkíteni az aktivitást, ahogy elkezdte lehetővé tenni a dogecoinnal való kereskedést.
Vágólapra másolva!

A Coinbase csütörtökön jelentette be, hogy a tervek szerint összesen 1,2 millió dollárnyi dogecoint osztana szét a felhasználói között. A legnagyobb amerikai kriptovaluta-tőzsde így szeretné reklámozni az új kereskedési lehetőséget – írja a Business Insider.

A szabály szerint a felhasználóknak legalább 100 dollár értékben kell dogecoint venniük vagy eladniuk június 10-ig, hogy részt vehessenek a játékban. Ezt követően a cég június 17-ig osztja ki a díjakat. A nyertesek közül egy személy 300.000 dollárnyi dogecoint kaphat, tíz fő 30.000 dollár értékű tokent kap, 6000 személy pedig 100 dollár értékben kap az eredetileg viccnek indult kutyás kriptovalutából.

A Coinbase új akcióval támogatja a dogecoinnal való kereskedést Forrás: Shutterstock

A nyereményjáték bejelentése azt követően történt, hogy a Coinbase csütörtökön közölte, a Coinbase Pro platform felhasználói számára elkezdi lehetővé tenni a dogecoinnal való kereskedést.

A Coinbase egyébként nemrég lépett ki a nyílt tőzsdére a részvénykibocsátásával, ami fontos mérföldkő volt az egész kriptovaluta-piac számára is.

A dogecoin piaci kapitalizációja (az összes elérhető token összértéke) 52,3 milliárd dollár, amivel globálisan a hatodik legnagyobb kriptovalutának számított csütörtök este.

Ezt azonban az elmúlt időszakban már jelentős csökkenés előzte meg – májusban ugyanis több mint 85 milliárd dollár is volt a dogecoin kapitalizációja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!