A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A Google a világ legnagyobb internetkábelének építésébe kezd

logo tech giants big three 3 ILLUSTRATION fake news fake-news misinformation information prevent social MEDIA platform platforms google google.com browser br
Google logo displayed on a phone screen and keyboard are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Poland on June 14, 2020. European Commission officials said that Facebook, Twitter and Google should provide monthly fake news reports to prevent fake news about coronavirus pandemic. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Alphabet Inc. tulajdonában lévő Google bejelentette, hogy tenger alatti kábelt épít, amely az Egyesült Államokat, Brazíliát, Uruguayt és Argentínát köti majd össze, amely révén növelhető az e régiók közötti internetkapcsolati kapacitás. A részleteket a ChannelNews Asia adta hírül.
Vágólapra másolva!

A Firmina lesz a világ leghosszabb kábele - közölte a Google egy blogbejegyzésében, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok keleti partjaitól az argentin Las Toninasig ér majd, további elágazásokkal a brazíliai Praia Grandéban és az uruguayi Punta del Estében.

"A Firmina javítja a Google szolgáltatásaihoz való hozzáférést a dél-amerikai felhasználók számára. A 12 szálpárral rendelkező kábel gyorsan és biztonságosan szállítja majd az adatforgalmat Észak- és Dél-Amerika között, így

a felhasználók gyors és alacsony késleltetésű hozzáférést kapnak a Google termékeihez,

például a keresőfunkcióhoz, a Gmailhez és a YouTube-hoz, valamint a Google Cloud szolgáltatásaihoz" - közölte a vállalat.

Google logo Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Olyan kiválóság előtt kívántunk tisztelegni, aki az emberi megértés és a társadalmi igazságosság előmozdításán dolgozott. A kábelt Maria Firmina dos Reis (1825-1917) brazil abolicionista írónőről neveztük el, akinek 1859-ben megjelent Úrsula című regénye az afro-brazíliaiak rabszolgasorban töltött életét mutatta be.

A vegyes származású értelmiségi Firmina Brazília első regényírójának számít.

Ezzel a kábellel örömmel hívjuk fel a figyelmet úttörő munkásságára és szellemiségére" - olvasható a Google közleményében.

"A tenger alatti kábelek esetében az adatok fényimpulzusokként terjednek a kábel optikai szálaiban" - magyarázza a cég. "Ezt a fényjelet 100 kilométerenként erősítik fel egy nagyfeszültségű elektromos árammal, amelyet az egyes országokban található leszállóállomások szolgáltatnak. Míg a rövidebb kábelrendszerek élvezhetik az egy végpontról történő áramellátás nagyobb rendelkezésre állását, addig a közelmúltban a nagy szálpárszámú, hosszabb kábeleknél ez egyre nehezebbé vált." Ennek érdekében

a Firmina kábelt a korábbi kábeleknél 20 százalékkal nagyobb feszültségű kábel táplálja.

Az ötletet az internet- és felhőszolgáltatások iránti kereslet megugrása adta, mivel a Covid-19 járvány miatt egyre több munka, vásárlás és szórakozás zajlik az online térben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!