A litván jegybank vizsgálja egy Magyarországon is szolgáltatást kínáló társaság működését

illusztráció, pénz, sikkasztás, lopás 
 Phishing,,Cyber,Security,,Online,Information,Breach,Or,Identity,Theft,Crime smartphone,data,shadow,software,screen,danger,hack,crack,passwor
Phishing, cyber security, online information breach or identity theft crime concept. Hacked phone. Hacker and cellphone with hologram data. Mobile scam, fraud or crime. Cybersecurity infringement.
Vágólapra másolva!
A litván jegybank vizsgálatot folytat a felügyelete alá tartozó, és Magyarországon is határon átnyúló szolgáltatást kínáló UAB „epayblock" elektronikuspénz-kibocsátó társasággal szemben. A litván nemzeti bank vizsgálata lezárásáig korlátozta a társaság működését.
Vágólapra másolva!

A litván nemzeti bank (Bank of Lithuania) ügyfélpanaszok nyomán 2021. augusztus 6-án vizsgálatot indított

a vilniusi székhelyű UAB „epayblock" elektronikuspénz-kibocsátó társasággal szemben a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzéséhez kapcsolódó előírások esetleges megsértése miatt.

A litván jegybank közleményt tett közzé arról, hogy vizsgálatának lezártáig átmenetileg részlegesen (a jogi személyek részére nyújtható szolgáltatások vonatkozásában) korlátozta az elektronikuspénz-kibocsátó működését.

Illusztráció Forrás: shutterstock

A lépés célja, hogy elkerüljék, hogy az UAB „epayblock" egyes ügyfelei csalárd célokra használják a társaság szolgáltatásait. Az UAB „epayblock" társaságnak tájékoztatnia kell ügyfeleit az átmeneti korlátozásokról. A társaság tevékenysége kapcsán érintett jegybankok, pénzügyi felügyeletek közül pl. az osztrák pénzügyi felügyelet maga is figyelmeztetést tett közzé a téma kapcsán.

Magyarországon az UAB „epayblock" társaságot a Magyar Nemzeti Bank 2020. július 29-én vette nyilvántartásba határon átnyúló elektronikuspénz-kibocsátó intézményként, áll az MNB közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!