Magyarországon terjeszkedik a világ egyik legnagyobb ingatlantanácsadó vállalata

lakás ház építkezés lakótelep lakópark ingatlan illusztráció
Vágólapra másolva!
Magyarországon terjeszkedik a világ egyik legnagyobb ingatlantanácsadással foglalkozó vállalata, a Newmark Group. Az amerikai cég és a magyar VLK Consulting közösen jelentették be, hogy együttműködésre lépnek, és utóbbi Newmark VLK Hungary néven, az amerikai vállalat budapesti partnerirodájaként folytatja tevékenységét mostantól.
Vágólapra másolva!

A Newmark Group a világ egyik vezető ingatlantanácsadó vállalatcsoportja, amely 90 éves múltra tekint vissza. A New York-i tőzsdén jegyzett cég a 2021. szeptember 30-át megelőző egy évben 2,5 milliárd dollár (783 milliárd forint) árbevételt ért el. Nemzetközi hálózatával - saját és partnerirodáin keresztül – a világ 160 városában van jelen és megközelítőleg 6200 szakértővel dolgozik.

A VLK-t 2008-ban Kalaus Valter korábbi olimpikon úszó és ingatlanszakértő indította útjára. A cég az elmúlt több mint egy évtizedben a magyar kereskedelmi ingatlanpiac egyik meghatározó szereplőjévé vált: mind az ügyfélszám, mind a szolgáltatási portfólió tekintetében dinamikusan növekedett Kalaus Valter vezetésével. Ügyfelei között tudhat számos nemzetközi és magyar nagyvállalatot a kiskereskedelmi, ipari, és HORECA ágazatokból.

– jelentette ki Barry Gosin, a Newmark vezérigazgatója.

Az együttműködésnek köszönhetően a magyar vállalat bővíti portfólióját a Newmark termékeivel és szolgáltatásaival, valamint hozzáférést kap az amerikai világcég technológiai megoldásaihoz, tudásbázisához és globális piaci adataihoz.

Ezek révén a korábban bérlőképviseletre specializálódott Newmark VLK Hungary meglévő ügyfelei mellett új, nagyvállalati ügyfeleket is ki tud szolgálni.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– mondta el Kalaus Valter, a Newmark VLK Hungary ügyvezető igazgatója.

Európa egyik leggyorsabb gazdasági növekedésével Magyarország ígéretes piac a magyar és külföldi beruházók számára. Együttműködésünk a Newmarkkal lehetővé teszi számunkra, hogy tovább növekedjünk a magyar ingatlanpiacon- tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A mostani bejelentést megelőzően a Newmark hasonló együttműködési megállapodást kötött az egyik vezető lengyel ingatlantanácsadó céggel. A közép-európai terjeszkedés része a Newmark hosszútávú üzleti stratégiájának.

A Newmark Magyarországot jelentős növekedési potenciállal rendelkező piacnak tekinti, amelyre jó alapot ad az alacsony munkanélküliség és az előrejelzések szerinti idei, 5,4 százalékos GDP-bővülés.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

- mondta Richard Bertasi, a Newmark Global Corporate Services vezérigazgatója.

A Kalaus Valter és Takács Péter által vezetett csapattal közösen a Newmark készen áll, hogy kiszolgálja azt az egyre bővülő vállalati ügyfélkört, amely új lehetőségeket keres Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban - tette hozzá a vezérigazgató a cég közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!