A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Globális szolgáltató alaprendszere támogatja az új magyar szuperbank digitális működését

telefonos bankolás bakkártya, mobil fizetés, mobil bank, mobiltelefon pénz
Vágólapra másolva!
A Magyar Bankholding Csoport a londoni központú Thought Machine-t választotta partneréül új digitális banki világának elindításához. A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesülésével létrejövő szuperbank lesz az első hagyományos hazai bank, amely ezt a technológiát használja.
Vágólapra másolva!

A Magyar Bankholding stratégiájának kiemelt fontosságú eleme a digitális bankolás, amely nemzetközileg is élenjáró fintech megoldások bevezetését jelenti. Ennek megfelelően a csoportnál folyamatban van egy innovatív, a felhasználói élményt új szintre emelő új digitális bank felépítése, amelynek első termékei az idei év végén lesznek elérhetőek a magyar piacon az ügyfelek számára.

A Bankholding tagbankja, az MKB Bank és a Thought Machine között most létrejött megállapodás eredményeképp az egyesült bank a Thought Machine banki alaprendszere, a Vault segítségével hozza majd létre és működteti az új digitális banki platformot, illetve a lakossági digitális banki termékek teljes skáláját, a magyar piacon elsőként használva ezt a felhőalapú technológiát.

Az együttműködés az első jelentős lépése annak a digitális áttörésnek, amely a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport fúzióját kíséri. A bankcsoport az IT fejlesztésekkel az ügyfélélmény drasztikus növelése mellett a költségek optimalizálását is célozza, ezáltal biztosítva a kedvezőbb árazású megoldásokat az ügyfelek számára. Az új digitális platform nemcsak a hazai bankszektorban lesz kiemelkedő, de a magas minőségű szolgáltatások révén a külföldi neobankokkal is felveszi majd a versenyt.

– mondta dr. Vinnai Balázs, a Magyar Bankholding technológiai transzformációért felelős elnöki tanácsadója.

Illusztráció Forrás: PhotoAlto/Gabriel Sanchez

A Thought Machine-nel közös együttműködés keretén belül a holding olyan termékek és szolgáltatások bevezetését tervezi, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy egy helyen, kényelmesen intézzék mindennapi pénzügyeiket. A Vault által biztosított testre szabhatóság és rugalmasság ugyanis lehetővé teszi a létrejövő szuperbank számára bármilyen típusú termék létrehozását, annak az ügyfelek egyedi igényeihez történő igazítását, valamint az újítások egyszerű és gyors bevezetését.

Az új platform a Magyar Bankholding csoport tagbankjainak meglévő ügyfelei és olyan új ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz, akik automatizált, állandóan elérhető digitális banki szolgáltatásokat keresnek.

A megvalósításért a holding égisze alatt létrejött Foundation mozgalom felel, amely magyar és nemzetközi technológiai szakembereket, fintech specialistákat, designereket és termékfejlesztési menedzsereket tömörít.

A londoni székhelyű Thought Machine ügyfelei közé olyan nemzetközi nagybankok tartoznak, mint a JPMorgan Chase, a Standard Chartered, a Lloyds Banking Group, vagy a Curve, és olyan világvárosokban is találhatók regionális irodái, mint New York vagy Szingapúr.

– molndta el Paul Taylor, a Thought Machine alapítója és vezérigazgatója a Magyar Bankholding Zrt. közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!