A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Márciusban szívrohamot kapott a Floridában élő olimpiai bajnok magyar tornász, Ónodi Henrietta, aki újabb komplikációk miatt ismét kórházba került. Az olimpiai bajnok legenda állapotáról a testvére számolt be bővebben.

Az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet nyerő klasszis márciusban lett rosszul. Ónodi Henriatta egy floridai élelmiszerboltban volt, a három kisgyermekének vásárolt, amikor hirtelen összeesett. Akkor azonnal megműtötték, hogy megmentsék az életét.

A Life.hu-ra hivatozva a Bors azt írja, hogy az olimpiai bajnok tornásznő újra kórházi ellátásra szorul, miután tavasszal történt infarktusa után komplikációk léptek fel nála. Ónodi Henrietta kezelésére a család gyűjtést indított, de az összeg csak lassan gyarapodik, egyre többen aggódnak érte.

Ónodi Henrietta
Fotó: Origo

Testvére, Barbara a gyűjtés oldalán augusztus 10-én posztolt arról, hogy Henriettánál komplikációk léptek fel, emiatt sürgősségi ellátásra szorult. 

Henriettánál komplikációk léptek fel, ezért a rehabilitáció helyszínéről újra sürgősségi osztályra került. A fájdalmai enyhültek, de az étvágya javult és a gyógyszereit is rendesen szedi. Henrietta kezeléséhez ötszázezer dollárra lenne szükség, amiből eddig csupán 34812 dollár gyűlt össze. 

Az adakozók közül sokan névvel, még többen névtelenségbe burkolózva próbálnak segíteni. Akad, aki néhány dollárral, de a olyan is, aki ezer dollárral járult hozzá a tornásznő kezeléséhez, de még több, mint 465 ezer dollár hiányzik, ami nagyon sok pénz. 

A helyzetet nehezíti, hogy a válás után Henrietta egyedül maradt, még csak legidősebb gyermeke nagykorú, az amerikai szabályozás miatt ő számít közvetlen családtagnak, ezért a jelenlegi információk szerint csak ő dönthet édesanyja és annak betegsége kapcsán. 

A családra hatalmas teherként nehezedik Henrietta betegsége, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy segítséget kérjenek. Henrietta testvére, Barbara azzal zárta posztját, hogy mindenkinek megköszönte az eddigi segítséget.

Mindenkit arra kérek, imádkozzon Henriettáért!” - olvasható a posztban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!