A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Részletes adóellenőrzési tervet tett közzé a NAV

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 15. héten. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.
Vágólapra másolva!

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai április 5. és 14. között Budapest I-V., valamint XIII. kerületében a piacokon és a kitelepüléseken - elsősorban a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek értékesítőinél - ellenőriznek.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 11. és 14. között ellenőrzik a piacokat, valamint a csokoládé- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban, májusban és júniusban a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását.

Az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

  • április 12. (kedd) Kecskemét.

Az adórevizorok emellett áprilisban az édességboltokban, húsboltokban, valamint a kisállat-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján. A hónapban több állat- és kirakodóvásáron is ellenőriznek a revizorok.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai mindezeken kívül áprilistól szeptemberig ellenőrzik a taxiszolgáltatókat. Az adóellenőrök a számla- és nyugtadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják.

A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. A NAV folyamatosan nyomon követi a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai április 11. és 17. között hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön a megye egész területén ellenőrzik a húsvéthoz kapcsolódó termékek értékesítőit, különös tekintettel a piaci kitelepülőkre, valamint a tojás-, hentesáru-, és édességkereskedőkre. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

Április 11. és 15. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a piacokon ellenőrzik az adóköteles tevékenységek bejelentését, valamint a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 12. és 14. között és 16-án vizsgálják a megye területén a füstölt és húsáruk, a tojás, az édesség és a primőr zöldségek árusítóinál a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 11. és 14. között a húsvéthoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, virág, ajándéktárgy, füstölt sonka stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 11. és 12. között az alábbi településeken tervezik a kiskereskedők és vendéglátók ellenőrzését:

  • április 11. (hétfő) - Újtikos, Tiszagyulaháza, Folyás,
  • április 12. (kedd) - Furta, Zsáka, Csökmő, Újiráz, Darvas.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást, illetve a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik a megyei piacokon és vásárokon.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 4. és 14. között a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékeket (sonka, tojás, édesség) árusítókat ellenőrzik az üzletekben, piacokon, kitelepüléseken. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 11. és 15. között a húsvéti termékek árusítóit ellenőrzik az üzletekben és a piacokon. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága április 11. és 14. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • április 11. (hétfő) Balassagyarmati járás,
  • április 12. (kedd) Salgótarjáni járás,
  • április 13. (szerda) Pásztói járás,
  • április 14. (csütörtök) Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a piacokon és egyéb kitelepüléseken, különös tekintettel a húsvéti termékek értékesítésére. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 14-15. héten a húsvéthoz kapcsolódó helyszíneken ellenőriz:

  • füstölt árut értékesítőknél,
  • tojás, édesség, szezonáliszöldség- és gyümölcsárusítóknál,
  • kitelepüléseken, piacokon, vásárokon.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 11. és 14. között a megye területén ellenőrzik az ünnephez köthető szezonális termékek árusítóit és a zöldség-gyümölcsárusító kis- és nagykereskedéseket is. A revizorok vizsgálják a szabályos foglalkoztatást, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A megye építkezésein, piacain és közterületein értékesítőknél is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A vendéglátók és a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre, főként Mátészalka és Kisvárda vonzáskörzetében. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek ellenőrzéseket.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 4. és 14. között az ajándék-, hús- és édességárusokat ellenőrzik. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2022.04.11. Simontornya, Pincehely
  • 2022.04.12. Dombóvár
  • 2022.04.13. Szekszárd
  • 2022.04.14. Tamási

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 8. és 14. között a húsvéti termékek árusítóit ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 11. és 14. között az alábbi településeken ellenőrzik a hús- és édességkereskedőket, valamint a játékboltokat.

  • április 11. (hétfő) Balatonfüred,
  • április 12. (kedd) Tapolca,
  • április 13. (szerda) Pápa,
  • április 14. (csütörtök) Veszprém.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 4. és 20. között a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek üzemeltetését, valamint a jövedéki termékek szabályszerű értékesítését vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!