Kikötött a világ legnagyobb civil kórházhajója

Mercy ships
The Global Mercy sailing.
Vágólapra másolva!
A 174 méter hosszú, 28,6 méter széles és 12 fedélzetű óriáshajó a múlt hét végén érkezett meg Dakar kikötőjébe, ahol négy hétig marad majd, egészségügyi szakemberek kiképzésének céljából.  A Global Mercy 2023-ban áll majd munkába, azzal a feladattal, hogy sebészeti ellátást nyújtson az afrikai régió legszegényebb lakosainak.
Vágólapra másolva!

A behemót a Mercy Shipshez, a világ legnagyobb civil kórházi hajóit üzemeltető nemzetközi jótékonysági szervezetéhez tartozik.

A Global Mercy Forrás: 2021 Mercy Ships

Az Origo is beszámolt róla korábban, hogy

a mintegy 7000 négyzetméteres kórházi részleggel bíró vízi jármű 6 műtővel, 200 ággyal, laboratóriummal, általános ambulanciákkal, képzési intézményekkel, valamint szemészeti és fogászati klinikákkal is rendelkezik.

A 950 ember befogadására alkalmas óceánjárón 641 fős legénység fog dolgozni, amely a világ minden tájáról érkező önkéntesekből áll majd.

A Global Mercy az alábbi videón látható:

A hajó szenegáli tartózkodása alatt a legénység 260 helyi egészségügyi szakember képzésében kíván részt venni. A projekt végeztével a Global Mercy még utoljára visszatér a Kanári-szigetekre azért, hogy az utolsó simításokat is elvégezzék rajta, mielőtt 2023 elején teljes kapacitással a munkába állna.

A képen a Global Mercy egy műtője látható Forrás: AFP/Jerry Lampen

A Global Mercy a jótékonysági szervezet jelenlegi kórházhajója, az Africa Mercy "partnerhajója" lesz, és a várakozások szerint segítségével több mint kétszeresére növelhető majd a Mercy Ships által ellátott betegek száma Afrika legszegényebb országaiban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!