A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:30Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
10:10Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
10:30Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
11:10Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
11:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország | Magyarország
12:20Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNLévai Zoltán
12:30BirkózásZoltan Levai-Burhan Akbudak
NyílNyíl

Zsugorodik az eurózóna gazdasága

Vágólapra másolva!
Az eurózónára vonatkozó legfrissebb beszerzési menedzser-index (bmi) adatok az év harmadik negyedévében zsugorodó gazdaságot jeleznek előre – derül ki az S&P Global elemzéséből.Augusztusban már a második egymást követő hónapban csökkent az euróövezet beszerzési menedzser-indexe (bmi). Ezt a mutatót az S&P Global készíti.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban bejegyzett nemzetközi pénzügyi elemző cég legújabb felmérése alapján az alapvető megélhetési (energia- és élelmiszer-) költségek emelkedése miatt a fogyasztók visszafogták kiadásaikat, miközben a kínálati korlátok a gyártókat is sújtották. Az összefoglaló szerint augusztusban 49,2-re zuhant be a ráta a júliusi 49,9-es értékről. A bmi visszaesését elsősorban a szolgáltató szektor egyre negatívabb folyamatai magyarázzák. Az eurózónára vonatkozó legfrissebb bmi-adatok az év harmadik negyedévében zsugorodó gazdaságot jeleznek előre - fejtette ki Andrew Harker, az S&P Global gazdasági igazgatója a Reutersnek.

Németország, mint az EU legnagyobb gazdasága, és a világ egyik legfontosabb exportálója ugyancsak zuhanó bmi-adatokat közölt.

Augusztusban 47,6 pontra csökkent a mutató júliusi 48,1-es értékről. 2020 júniusa óta ez a legalacsonyabb érték. De gyengén muzsikálnak a franciák is. Az összetett beszerzésimenedzser-index augusztusban 49,8 pontos értéket mutatott, ami elmaradt a júliusi 51,7 ponttól A csökkenés oka, hogy a feldolgozóipar zsugorodása gyorsult, de a szolgáltató szektor is hatalmasat veszített lendületéből. A francia gazdaság egyébként az elmúlt másfél évben bővült, azért is megdöbbentő a mutató alakulása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!