A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Hámori Luca szombaton vereséget szenvedett világbajnoki ezüstérmes algériai Imane Helif ellen, akit tavaly a nemzetközi sportági szövetség kizárt a világbajnokságról, mert kiderült róla, valójában férfi. A 25 éves bokszoló most megint nyilatkozott.

Még a Hámori Luca elleni mérkőzés előtt Imane Helif apja, Amar panaszkodott egy sort, aki szerint „erkölcstelen és igazságtalan”, amit művelnek az emberek, szerinte a „kislánya” bebizonyítja, hogy a kritikusok tévednek.

Olympic Games Paris 2024 - Boxing, Imane Helif
Imane Helif
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Most nyilatkozott a közelmúlt botrányaival kapcsolatban Helif, és panaszkodott egy sort, mintha ő lenne az áldozat - írja a Mandiner.

Imane Helif botránya tovább folytatódik 

"Üzenem a világ minden emberének, hogy tartsák tiszteletben az olimpiai alapelveket és az olimpiai chartát, és tartózkodjanak a sportolók zaklatásától, mert 

ennek hatalmas hatásai vannak. Tönkreteheti az embereket, megölheti az emberek gondolatait, szellemét és elméjét. Megoszthatja az embereket. És emiatt arra kérem őket, hogy tartózkodjanak a zaklatástól"

– nyilatkozta Khelif a SNTV nevű csatornának.

Helif azt is mondta, hatalmas megpróbáltatást jelentett a médiában megjelent kritikák és támadások kezelése neki és a családjának is. Ennek ellenére mindenáron meg akarja szerezni Algéria első olimpiai aranyérmét női ökölvívásban.

Helif a következő meccsén a thaiföldi Janjaem Suwannapheng lép ringbe, győzelme esetén pedig pénteken már az aranyért küzdhet. 

Az algériai bokszoló elmondta, egy aranyérem lenne a legjobb választ az őt támadóknak, arra azonban nem akart válaszolni, hogy alávetette-e magát a doppingvizsgálatokon kívül más vizsgálatoknak is. Emlékeztetőül: miután a nemzetközi bokszszövetség kizárta Helifet, az algériai a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, de aztán váratlanul visszavonta a beadványt.

Végül azzal búcsúzott, hogy „Allahu akbar”.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábban azt közölte, hogy Helifet azért zárták ki Újdelhiben a világbajnokságon, mert nem felelt meg a tesztoszteronszint-tesztnek. A tajvani Lint ugyanezért fosztották meg a 2023-ban szerzett világbajnoki bronzérmétől. Lin nem is fellebbezett a döntés ellen - az olimpián ennek ellenére ő is ott lehet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!