A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Áram nélkül maradt egy 160 milliós ország

leendő megavárosok - Dhaka
A 8. helyen Banglades fővárosa, Dakka áll, 54,3 millió lakossal
Vágólapra másolva!
Bangladesben helyreállt az áramellátás, miután előző nap a dél-ázsiai ország csaknem teljes területén leállt az áramszolgáltatás a hálózat részleges üzemzavara miatt.
Vágólapra másolva!

Az áramkimaradás kedden - hely idő szerint - 14 óra 5 perckor kezdődött és csaknem hét órán át tartott, mielőtt este 9 órakor teljesen helyreállt az áramellátás.

A fővárosban, Dakkában sok nagy bevásárlóközpont kora este bezárt.

Máshol az emberek az üzemanyagtöltő állomásokon gyűltek össze, hogy gázolajat gyűjtsenek a tartalékgenerátorok működtetéséhez, a piaci árusok gyertyafény mellett dolgoztak.

Az energiaügyi hivatal korábban azt mondta, az ország keleti részén történt hálózati hiba.

Minden erőmű leállt Dakkában és a többi nagyvárosban

- közölte Samim Haszán szóvivő.

Banglades fővárosa, Dakka Forrás: Shutterstock

Naszul Hamid, az energia- és ásványkincsekért felelős miniszterhelyettes egy nyilatkozatban sajnálatát fejezte ki az áramkimaradás okozta "átmeneti kellemetlenségek" miatt.

Banglades közelmúltbeli lenyűgöző gazdasági növekedését veszélyezteti az áramhiány, amióta a kormány felfüggesztette az összes dízelüzemű erőmű működését, hogy csökkentse az importköltségeket, mivel az árak az egekbe szöktek. A dízelüzemű erőművek Banglades energiatermelésének mintegy 6 százalékát biztosították, így leállításuk akár 1.500 megawattal csökkentette a teljesítményt.

A hónap elején Faruk Haszán, a Bangladesi Ruházati Gyártók és Exportőrök Szövetségének elnöke azt mondta, a helyzet olyan súlyos, hogy a ruhagyárak naponta körülbelül négy-tíz órán keresztül vannak áram nélkül.

Banglades Kína után a világ második legnagyobb ruházaticikk-exportőre,

és teljes külföldi valutájának több mint 80 százalékát a ruházati termékek exportjából szerzi be évente.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!