A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Három egyetemen tart fenntarthatósági fókuszú kurzust az MNB

MNB Magyar Nemzeti Bank, Budapest, épület
Vágólapra másolva!
Civilizációnk fennmaradása érdekében fenntarthatósági fordulatra van szükség, de mégis hogyan? Az „Új Fenntartható Közgazdaságtan – Globális vitairat" című szakkönyv alapjain nyugvó előadások első kézből nyújtanak értékes betekintést a Magyar Nemzeti Bank szakértőit is foglalkoztató szakmai kérdésekbe három hazai egyetemen a 2022/2023-as őszi félév során - írja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleménye.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértői és felsővezetői

a 2022/2023-as tanév őszi félévében három hazai egyetemen – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Budapesti Metropolitan Egyetemen és a Neumann János Egyetemen – különleges jegybanki kurzus keretében járják körül a fenntartható közgazdaságtan témakörének különböző kérdéseit, napjaink kihívásaira is válaszlehetőségeket keresve.

A félév első kapcsolódó előadását Lehmann Kristóf, az MNB Nemzetközi monetáris politikai és gazdaságtudományi ismeretterjesztési igazgatóságának igazgatója tartotta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. „A technológiai forradalmak tanulsága – új technológiai korszak küszöbén" című előadásában nem csupán a technológiai forradalmak jelentőségéről és az egyes korszakokban betöltött szerepükről nyújtott részletes áttekintést, de a jelent és a közeljövőt meghatározó technológiákat illetően is közös gondolkodásra invitálta a résztvevőket.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Ahogyan arra korábban az Új Fenntartható Közgazdaságtan – Globális vitairat kapcsán rámutatott, egyedül a változás tekinthető állandónak, így a tudományos gondolkodásnak is készen kell állnia a változásra: napjaink közgazdaságtanának úgy kell megújulnia, hogy reagálni tudjon a digitalizáció folyamatára, miközben figyelembe veszi a globalizáció új hullámát és a környezeti erőforrások globális kizsákmányolásából adódó kihívásokat.

A három egyetemen megvalósuló előadássorozat célja, hogy

a jövő szakembereit és a közgazdaságtan iránt érdeklődőket olyan innovatív tudásanyaggal vértezze fel, amely méltó alapjául szolgálhat a jövő fenntartható közgazdasági gondolkodásának,

tevékenyen járulva hozzá a modern közgazdasági tematikájú tudásátadáshoz és tudásmegosztáshoz.

A kurzusok alapjául szolgáló Új Fenntartható Közgazdaságtan - Globális vitairatot 2022. május 7-én mutatta be a Magyar Nemzeti Bank. A vitairat és a szakkönyv, valamint a kapcsolódó adattáblák és háttéranyagok itt érhetőek el ingyenesen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!