Egy friss globális kutatás szerint az amerikai válaszadók 55 százaléka fogyaszt rendszeresen tésztát. Ez nem kevés, azonban messze elmarad az olasz eredményektől.
A tészta európai hazájában ugyanis a megkérdezettek 81 százaléka mondta, hogy rendszeresen fogyaszt az ételből.
Miként a Statista ábráján is látható, hasonlóan népszerű a tészta Franciaországban is, ahol a válaszadók 78 százalékának bevásárló listáján szerepel rendszeresen a tészta.
A globális eredményekből az látszik, hogy
azokban az országokban kimondottan alacsony a tésztafogyasztás, ahol az ételek jelentős részének alapját hagyományosan a rizs adja.
Ilyen Kína, India vagy Dél-Korea, ahol a tészta helyett egyértelműen a rizs dominál.
Indiában a válaszadók 30 százaléka, Dél-Koreában és Kínában pedig mindössze 17 és 16 százalék fogyaszt rendszeresen tésztát.
A szokások és az ízlésbeli preferenciák mellett a tészta mellőzésének fő oka
a glutén fogyasztásának valamilyen okból történő tudatos elkerülése.
Olaszországban például a válaszadók 5 százaléka nyilatkozta, hogy gluténmentes étrendet követ, míg Kínában és Indiában ez az arány 11, illetve 17 százalék volt.