A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 893. napjáról.

 

08:49
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna sürgős vizsgálatot kér

Dmitro Lubinec, Ukrajna vezető emberi jogi tisztviselője a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságához és az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez fordult, hogy vizsgáljanak meg egy fényképet, ami „valószínűleg egy ukrán fogolyról készült, akinek a fejét és végtagjait levágták az oroszok”. 

Andrij Kosztin ukrán főügyész közölte, hogy sürgős nyomozás indult. „Oroszország következetesen megismétli a nácik bűneit, dacosan tanúsítva teljes megvetését a civilizált világ minden normája iránt” – mondta Kosztin. Oroszország tagadta a hadifogoly kínzását vagy más bántalmazását.
 

07:43
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukránok elsüllyeszthettek egy orosz tengeralattjárót

A kijevi védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna szombaton egy merényletben elsüllyesztett egy tengeralattjárót az orosz ellenőrzés alatt álló Szevasztopolban, a Krím legnagyobb városában. "A B-237 Rostov-on-Don támadó tengeralattjárót a Fekete-tenger fenekére küldték" - tették hozzá az ukrán erők.

Azt is közölték, hogy ugyanabban a támadásban az orosz S-400 légvédelmi Triumf védelmi rendszer négy kilövője jelentősen megsérült.
Orosz tisztviselők szerint néhány órával később Ukrajna dróntámadási hullámot indított.
Az orosz védelmi minisztérium szombat esti közleménye szerint 75 ukrán drónt "elfogtak és megsemmisítettek" a két ország határán vagy annak közelében lévő régiók felett.

06:36
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: További csapásokra van szükség

Az ukrán elnök napi videójában arról beszélt, hogy sikeresek voltak az orosz repülőterek, olajfinomítók és a logisztikai bázisok elleni ukrán dróncsapások. Volodimir Zelenszkij szerint a háború következményeit testközelbe kell vinni Oroszországban. 

"Hosszú távú csapásokat kell mérni a megszállókra. Olyan helyeket kell támadni, ahonnan rakétákat, "Shahed" drónokat, bombákat indít. Szükségünk van a döntésre, hogy minden olyan fegyvert bevethessünk, ami hatékony lehet. A csapások, amik tömkreteszik az orosz logisztikát és a bázisokat, közelebb hozza a háború végét" - mondta napi videójában az ukrán elnök.

06:31
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 3-án az ukrán-magyar határszakaszon 7149 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6539 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 76 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:27
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!