Az Alexander C néven ismert dolgozó a LinkedIn-en osztotta meg bejegyzését, amelyben
részletezte a receptjét és a módszerét is.
Ezt a posztot egy felhasználó felfedezte, és közzétette saját profilján ("elborult ötletként" aposztrofálva azt), ami aztán rengeteg reakciót és megosztást, és persze sok felháborodást eredményezett.
Az elhivatottan spórolós Alexander ezt írta posztjában: "A munkám miatt sokat vagyok úton, és nem szeretek méregdrága, puccos éttermekben pénzt kidobni, ezért úgy döntöttem, hogy a szállodai szobámban magam készítem el a vacsorámat, a kávéfőző pedig tökéletes segédeszköznek tűnt ehhez."
Bár a cégemnél az utazás alatti vacsorát költségként elszámolhatom, spórolni akartam, mert tudom, hogy minden dollár számít."
- tette még hozzá.
Egy felhasználó így fakadt ki a poszt láttán: "Eléggé biztos vagyok benne, hogy azért az összegért, amit ezekre a hozzávalókra költött, egyszerűen vehetett volna magának egy-két hot dogot, és az ételmérgezés esélyét 100 százalékról 50 százalékra csökkenthette volna."
Mások egyszerűen csodabogárnak nevezték a trükkös szakácsot.
Ám a legmeglepőbb talán ez a hozzászólás volt: "Korábban egy kisebb szállodát vezettem, tapasztalatból mondom, hogy sokan próbálkoznak ezzel." Egy másik reakció pedig ez volt: "Egy barátom néhány éve egy olaszországi szállodában dolgozott. Éppen a fürdőszobát takarította, amikor észrevette, hogy a bidé belseje körül kéreg van. Mint kiderült ezt az adott szobában megszálló vendégek tésztakészítésre használták."
Cikkünk kiemelt képe illuszrráció.