Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Ismét nagy elismerést kapott Magyarország egyik vezető energiamenedzsment cége

Schneider Electric, Schneider Electric Trade fairs Schneider Electric Electrical engineering Lettering Brand Signet Horizontal ECONOMY ELECTRONICS LOGO
01 September 2022, Berlin: The Schneider Electric logo at the IFA electronics trade show. Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Sorban 12. alkalommal került be a legfenntarthatóbban működő vállalkozások százas rangsorába a Schneider Electric. A Corporate Knights által összeállított listán a saját iparágán belül az első, összesítésben pedig a hetedik helyen végzett a vállalat.
Vágólapra másolva!

A klímavédelem és a társadalmi felelősségvállalás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény kellett ahhoz, hogy a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat ismét az élmezőnyben végezzen a Corporate Knights fenntarthatósági kutatócsoportja által összeállított rangsorban.

A Global100 rangsorba történő bekerüléshez nagyon szigorú értékelésen mennek át az éves szinten egymilliárd dollár fölötti árbevétellel rendelkező tőzsdei vállalatok.

A Schneider Electric többek között a fenntartható bevételek és befektetések, a sokszínűség és az egyenlő bérek kapcsán ért el komoly sikereket az elmúlt évben is. A társaság kategóriájában az egyetlen, amely 2012 óta minden évben szerepelt a Global100 listán.

A cég idén saját kategóriájában az első, míg összesítésben a hetedik helyen végzett.

A képen a Schneider Electric logója Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Sommer

A Corporate Knights rangsorában elért eredmény nem előzmények nélküli, hiszen a Schneider Electric kiemelkedő ESG (Környezet, Fenntarthatóság, Irányítás) értékelést kapott a Standard & Poor's-tól, a CDP-től és a Moody's ESG Solutions-tól is az általa kifejtett pozitív hatások elismeréseként. A vállalat klímastratégiáját és a környezeti átláthatóság iránti elkötelezettségét az elsők között validálták az SBTi „Corporate Net Zero Standard" szabványa alapján 2022. közepén.

A cég egyike annak a 19 vállalatnak, amelyek idén megkapták a „Terra Carta Seal" minősítést, amelyet az innovációt ösztönző, az elkötelezettségüket konkrét lépésekkel is megmutató, a valóban fenntartható piacok felé történő elmozdulásban élenjáró globális vállalatok nyerhetnek el. A minősítés része a Fenntartható Piacok Kezdeményezésnek, amelyet III. Károly király 2021 januárjában, még walesi hercegként hozott létre, hogy a magánszektort gyorsabb fellépésre ösztönözze az éghajlatváltozással kapcsolatban.

Gwenaelle Avice-Huet, a vállalat stratégiai és fenntarthatósági igazgatója elmondta:

Továbbá hangsúlyozta: "Mindez azt mutatja, hogy a következetesség, az elkötelezettség és az általunk gyakorolt hatás nem marad észrevétlen, és emlékeztet minket arra, hogy a hozzánk és Global 100 társainkhoz hasonló vállalatok minden szinten, az üzleti életben és a környezeti, társadalmi és gazdasági hatásokon keresztül is változást hoznak."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről