A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Meghalt a milliárdos, aki felépítette a világ egyik legnagyobb boltláncát

7-Eleven
--FILE--A pedestrian walks past a 7-Eleven convenience store in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 11 June 2018. International convenience store chain 7-Eleven is set to authorize local partners to open new stores in China’s central Hubei Province as part of an expansion. Orient Meilin Convenient Store has bagged a regional franchising contract with Seven-Eleven Japan’s China unit, securing exclusive rights to the business in the province, Wuxi-based parent company Commercial Mansion Grand Orient said in a statement.
Vágólapra másolva!
98 éves korában meghalt Masatoshi Ito japán milliárdos, aki a 7-Eleven kisboltokat globális üzleti birodalommá alakította.
Vágólapra másolva!

A milliárdos a boltláncot üzemeltető Seven & i Holdings nevű vállalat közleménye szerint március 10-én halt meg, békésen, időskori elgyengülésében. Halálának hírét most, március 13-án jelentették be.

Masatoshi Ito nevéhez fűződik, hogy a 7-Eleven nevű boltlánc a világ egyik legnagyobb franchise-hálózatává vált, világszerte 83 ezer üzlettel. A boltok mintegy negyede Japánban található. Masatoshi Ito még 1956-ban vette át egy kis tokiói ruhabolt irányítását nagybátyjától. Az üzlet nevét később Ito-Yokado-ra változtatta, és "egyablakos" rendszerré szervezte, ahol az élelmiszerektől a ruhákig mindent árultak. 1972-re már akkora hálózatot épített, hogy a mögötte álló vállalatot tőzsdére vitte.

Ebben az időszakban a cég egyik vezetője amerikai látogatása során találkozott az 1927-ben, Dallasban alapított 7-Eleven hálózat boltjaival. 1974-ben nyílt meg az első 7-Eleven bolt Japánban, miután az Ito-Yokado és az amerikai hálózat tulajdonosa, a Southland Corporation megállapodtak egymással a piacra lépés részleteiről. Az 1980-as évekre az amerikai hálózat nehéz pénzügyi helyzetbe került, a segítség pedig az Ito-Yokado-tól érkezett,

amely 1991-re már tulajdonosként bírt befolyással az amerikai cég életére.

2005-re a Southland Corporation az Ito-Yokado által alapított Seven & i Holdings leányvállalatává vált. A névben az "i" betű az anyacégre, illetve Masatoshi Ito-ra utal, aki a vállalat tiszteletbeli elnöke lett.

A céghez tartozó 7-Eleven lánc napjainkban a világ 16 országában működik.

Masatoshi Ito egy interjúban elmondta: gyakran megkérdezik tőle, minek köszönhető elképesztő üzleti sikere az általa irányított vállalatoknak, a szerencsének vagy a kemény munkának. Szerinte mindkettőre szükség volt ahhoz, hogy a japán vállalat ne csak átvegye az amerikai boltláncot, hanem tovább fejlessze azt, és valódi nemzetközi hálózattá tegye - számol be róla a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!