A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Nyaralóparadicsom lett a mexikói halálszigetből

börtön, Islas Marias börtön, Isla María Madre, Mexikó, sziget, kerítés, cella
View of security fences of Islas Marias federal prison at Isla Maria Madre in the Pacific Ocean, some 120 km off the coast of Nayarit state, Mexico, on March 16, 2019. - Mexico President Andres Manuel Lopez Obrador announced on March 18 that the island penal colony housing 600 inmates will be converted into a cultural and scientific center. (Photo by JOSE OSORIO / AFP)
Vágólapra másolva!
Egykor Mexikó leghírhedtebb tömeggyilkosai lakták az Islas Marias börtönszigetet, amelyet mára elbűvölő turisztikai látványossággá alakították át.
Vágólapra másolva!

A hírhedt börtönt sokáig csak mexikói Alcatrazának tartották, ahol a legerőszakosabb bűnözők éltek, köztük a tömeggyilkos, El Sapo is.

Az Islas Mariasban az idők során számos foglyot helyeztek el, köztük - a fenti képen látható - leghírhedtebb rab José Ortiz Muñoz, ismertebb nevén El Sapo volt, aki 9 évesen kezdett gyilkolni. A férfi, aki ezután brutális, vérszomjas sorozatgyilkossá változott, végül több mint 120 embert bántalmazott, erőszakolt meg vagy mészárolt le. 1946-ban 30 év börtönbüntetésre ítélték, miután bevallotta szörnyű tetteit.

Sziget, ahonnan aligha volt menekvés

Az elszigetelt sziget, Islas Marias ötórás hajóútra van Mazatlán csendes-óceáni tengerparti városától.
A rajta felépített börtön magas falai és szögesdrótjai szinte lehetetlenné tették a menekülést, akinek azonban ennek ellenére sikerült, azok nagyrésze a cápáktól hemzsegő vizeken lelte halálát.

Azt, hogy végül hány rab szökése volt sikeres, azt máig nem tudni.

Hátborzongató helyből turistaparadicsom

A hátborzongató szigetet azonban úgy tűnik, hogy szebb jövőre ítélték, ugyanis a közelmúltban egy elbűvölő, all-inclusive üdülőhellyé alakították át, amelynek ötletgazdája Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök volt.

Az Egyesült Államok híres Alcatrazához hasonlóan az Islas Marias projekt tervezői is azt remélik, hogy az egykori büntetés-végrehajtási telep sok embert vonz majd a szigetre.

Egyébiránt az Islas Marias buja, érintetlen erdejeivel, a kristálytiszta vízével és a gyönyörű strandokkal a baljós története ellenére is csodálatos élményt kínál a látogatók számára.

A szigetet igazi üdülőparadicsommá alakították, akit pedig az egykori börtönbázis is vonz, annak a helyiek számos kirándulást terveztek.

Az érdeklődők nemcsak az intézet elhagyatott maradványait tekinthetik meg, hanem még azokat a sóbányákat is, ahol a rabok büntetésképpen dolgoztak. Az igazi börtönkalandra vágyó vendégeket pedig olyan felújított mini apartmanokban szállásolják el, ahol korábban a jó magaviseletű rabok laktak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!