Pikáns titkot rejt a legnagyobb gyorsétteremlánc logója

McDonald's ottawa Ottawa, Ontario, Canada,
OTTAWA, ONTARIO, CANADA - FEBRUARY 5, 2020: The Elgin Street McDonald's fast food restaurant is seen on a winter day.
Vágólapra másolva!
Egyes elméletek szerint nem csupán a McDonald's nevére utalhat a gyorsétteremlánc logója. De akkor még mire?
Vágólapra másolva!

Különleges műgonddal megalkotott logóról van szó, ami már-már hívogatja a vendégeket, és ez egyáltalán nem véletlen, ugyanis állítólag egyenesen a gyermeki ösztöneinket szólítja meg.

A Promotions.hu cikke szerint viszonylag széles körben elterjedt elképzelés, hogy

a cég logója pikáns titkot rejt, ugyanis elvileg női melleket formáz, így tudat alatt az otthont, illetve édesanyánk főztjét próbálja felidézni bennünk, hogy azzal párosítsuk magunkban a gyorséttermet.

Különleges műgonddal tervezték meg a McDonald's logóját Forrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Nos, ez nem teljesen igaz.

A McDonald's ikonikus boltívei az étteremlánc nevére utalnak, és nem úgy tervezték őket, hogy női kebleket idézzenek fel a vendégekben.

Az 1960-as években a gyorsétteremlánc le is akarta cserélni ezt a logót, de egy Louis Cheskin nevezetű pszichológus meggyőzte a vezetőséget, hogy ne tegyék ezt, mivel a boltívek olyanok, mintha a cég "mama" keblei lennének – vagyis valóban a fent említett hatást keltik tudat alatt az emberekben.

Van is tehát pikáns titok, meg nincs is, hiszen eredetileg nem direkt idéz női melleket a McDonald's logója, de elvileg tökéletesen tisztában vannak vele, hogy mégis ilyen pszichológiai hatást képes kiváltani az emberekből, ezért is hagyták meg a mai napig azt a vállalatnál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!